Column januari 2015

Beste (zee)vissers,

Op dit moment is het al weer februari en werd Nederland deze morgen wakker met (alweer) een laag sneeuw en met fileberichten die zowat een hele radiouitzending opeisten. Dat is dan ook het enige wat laat zien dat het winter is, want qua temperatuur zijn we behoorlijk verwend. En doordat de ergste koude is uitgebleven wordt er zo links en rechts best een leuk visje gevangen. Het zijn weliswaar geen schokkende vangstverslagen die je leest, maar we kunnen op een prettige manier onze hobby uitoefenen.

HSV De Zeebaars filemeldingen sneeuw column

Ook bij de afgelopen clubwedstrijden van HSV De Zeebaars heerste een prima sfeer en kwam er vis op de kant. Het vissen in de diepe havens en kanalen is toch een iets andere visserij dan vanaf de dijk en een aantal vissers moet daar nog wat aan wennen. Belangrijk voor die visserij is een snelle grote molen en een ietwat stuggere hengel, anders is de kans groot dat je veel lood en onderlijnen gaat verspelen en dat is niet zo leuk. Aan de andere kant: het vissen vanuit je auto heeft ook zo z'n voordelen!

Januari was ook de maand waarin we opgeschrikt werden door de vele dreigingen en aanslagen waar de wereld op dit moment mee te maken heeft. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, dat is zeker waar, maar als die gebruikt gaat worden om andere mensen te kwetsen dan wordt er toch wel een grens gepasseerd. Er is een oud spreekwoord wat luidt: wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Een oud gezegde, maar het is zeker iets om eens over na te denken!

rode kaart van HSV De Zeebaars columnMensen hebben vandaag de dag een kort lontje, dat is zeker waar. Ook in onze tak van sport hoef je de sociale media maar te volgen om dit soort, vaak ondoordachte, uitingen terug te vinden. Toch kwam ik een aantal opmerkingen tegen die een kern van waarheid bevatten. Jullie voelen 'm al aankomen: dit betrof de selectieprocedure voor het WK Kustvissen. Eigenlijk weten we nu, wat we al wisten, maar nu zeker na de uiteenzetting op 31 januari j.l. door de 'vertolkers'van SVN',  dat het feitelijk helemaal geen selectie is. Als je zo die uiteenzetting van de betreffende personen eens terug beluisterd, dan spreken zij elkaar en zichzelf, behoorlijk tegen. Er valt heel veel over te zeggen en het laatste woord is daar zeker nog niet over gevallen. Als we de sport op een open en eerlijke manier willen bedrijven, zullen we toch op een andere manier met mensen en selecties om moeten gaan, anders wordt dit de doodsteek voor de (zee)hengelsport. Gelukkig hebben wij een vereniging met een hoog rechtvaardigheids -en verantwoordelijkheidsgevoel en is het laatste woord hierover zeker nog niet gezegd. Wij staan pal voor onze mooie sport, gaan hier zeer serieus mee om en waaien niet met alle winden mee! Dank jullie wel voor alle steunbetuigingen! We komen hier op terug.

Ook de eerste bestuursvergadering van dit jaar is alweer achter de rug. Een groot aantal onderwerpen heeft de revue gepasseerd. Het waren er zelfs zoveel dat we al vroeger op de avond begonnen zijn met vergaderen. Gelukkig kunnen we als bestuur al veel voorbereidend werk via de mail doen en dan is het op de vergadering zelf alleen nog maar even 'aftikken'. Zo is het na jaren ook weer eens tijd om een aantal reglementen onder de loep te nemen. Sowieso kunnen een aantal documenten vanwege het oude taalgebruik omgezet gaan worden naar de meer hedendaagse Nederlandse taal. Veel werk, maar het is al bijna gebeurd en dan kunnen we het gaan voorleggen aan de ALV.

HSV De zeebaars woordenboek column

Verder is er flink gebrainstormd om de jeugd meer bij de vereniging te betrekken en om sowieso meer leden actief aan de waterkant te krijgen. Doordat we nu weliswaar niet zo vaak meer op het eiland Tholen vissen maar vaker wat verder weg, vangen we nu tenminste wel weer vis en kunnen we weer meer van onze gezellige hobby genieten. Om straks weer aan Moggershil te kunnen vissen moest er weer toestemming geregeld worden (de tractor met kar is immers verkocht) en moet er dus met eigen auto's gereden worden. Ook de feestavonden stonden op de agenda. En .... we willen nog veel meer gezellige en sportieve activiteiten gaan ondernemen met de club dus daar gaat u ongetwijfeld nog veel meer van horen! Ook zit er weer een bestuursverkiezing in de pen.

 HSV De Zeebaars adverteerders sponsors bedankt

Tot slot willen we via deze plaats onze sponsors en adverteerders bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Het zijn stuk voor stuk hardwerkende  en betrouwbare ondernemers, die hun naam aan onze vereniging verbonden hebben. Breng ze eens een bezoekje, neus eens rond op hun website of laat ze eens een offerte uitbrengen. En of het dan gaat om een gezellig familiediner, een compleet nieuwe keuken, een tuinaanleg, een nieuwe werphengel met snelle molen, een zakenborrel an de Sloove, een weekje weg in Denemarken, een half varken of een runderrollade.... deze ondernemers staan voor jullie klaar en hebben bij ons geen streepje voor; maar een heeeele grote streep ..!

Als club zitten we nu in een soort voorjaarsstop en duurt het weer even voor we weer een clubwedstrijd vissen. Dat houdt natuurlijk niet in dat de hengels in het vet gezet moeten worden:-) ! Ga lekker eens vrij vissen en neem eens iemand mee. Voor je het weet heb je er een vissende vriend bij! Schrijf dan ook eens een kort verslagje hoe het was met de visserij. Dan blijven wij ook een beetje op de hoogte, ja toch? In ieder geval wens ik jullie veel visplezier en wie weet ontmoeten we elkaar weer snel aan de waterkant. 

HSV De Zeebaars oude spullen vereniging

Zoeken jullie ook nog even op zolder of daar nog oude foto's liggen en/of andere atributen die met de geschiedenis van HSV De Zeebaars te maken hebben? Laat het ons weten...het 60- jarig bestaan komt er aan!

Tot de volgende keer!HSV De Zeebaars slinger 60 jarig bestaan

LM

 

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

GCalendar Next

Er is een JavaScript fout opgetreden of Javascript is niet gestart.