23 December 2023 hebben we de laatste viswedstrijd van het jaar gevist bij Colijnsplaat.

Voor een aantal, zoals ook voor ondergetekende, was dit een nieuwe vislokatie.

Wel waren we vooraf door het bestuur al gewaarschuwd dat op deze stek veel stroming kan staan en werd aanbevolen om in ieder geval met ankerlood te vissen, ook de onderlinge afstand tussen de deelnemers was in verband hiermee vergroot. Dat er veel stroming stond was inderdaad te merken toen na hoog water de afgaande stroming erin kwam.

Hierdoor het laatste uur met 4 worpen 4 onderlijnen verspeeld waardoor de lol er wel een beetje af was. Maar van mijn buurman Corne Westerlaken naderhand een paar nuttige adviezen gekregen waardoor we deze malaise in de toekomst zoveel mogelijk kunnen vermijden.

In totaal waren we met 15 deelnemers waarbij alle deelnemers vis hebben gevangen. De vangst bestond voornamelijk uit wijting en een paar scharren. Winnaar van deze wedstrijd werd Corne Westerlaken op positie 1 met 40 vissen met een totale lengte van 913 cm. Laatste werd Marco Kooijman met 5 vissen, 107 cm. Ondergetekende eindigde op de 8e plaats. Deze wedstrijd hadden alle deelnemers prijs, dus een leuke afsluiting van het visjaar voor de deelnemers.

Beste leden, vergeet niet om op 6 januari naar de ALV te gaan (zie hiervoor de aankondigingen), om een goed draaiende vereniging te behouden is er op diverse functies versterking noodzakelijk om ook in de toekomst de vele activiteiten te kunnen organiseren.

Rest mij nog om jullie een goed uiteinde en een gezond en voorspoedig 2024 toe te wensen en tot ziens aan de waterkant.

J. Buwalda