Zaterdag 10 juni hebben we alweer onze 5e clubwedstrijd van het seizoen gevist. Onder het genot van fantastisch zomerweer visten we aan het mooie strand van Maasvlakte 2. Toen we rond 8.30 uur op de parkeerplaats P6 aan kwamen, waren er al veel surfers aanwezig en actief. Enkele surfers gaven aan dat het weleens druk kon worden vanwege het gunstige weer, getij en plek. Het bestuur had daarom besloten om op een ander gedeelte tussen P5 en P6 te gaan vissen.

Het was alweer een tijdje geleden dat we hier gevist hadden. Ondertussen staan er gigantische windmolens midden op het strand. Er waren 20 nummer uitgezet, maar helaas bleef de opkomst steken tot 14 deelnemers. Misschien vanwege het mooie zomerweer, het parcours of andere bezigheden.

Om 9.30 uur zijn we gestart. Zelf kreeg ik na 3 minuten al een harde aanbeet. Na een mooie dril kwam er een dikke zeebaars van 56 centimeter naar boven die later goed was voor de kanjerpot.
Tien minuten later volgde er een exemplaar van 45 centimeter. Dat begon dus goed, maar zo snel ze kwamen waren ze ook weer weg. Ook bij enkele andere deelnemers kwam een mooie zeebaars binnen. Tussendoor werd er ook nog een  botje en wijtingkje gevangen. De hoofdvangst bestond helaas toch wel uit flinke hoeveelheden zeewier. Op enkele stekken en momenten viel er bijna niet te vissen. De zeehonden lieten zich overigens de gehele dag ook goed zien.

Kortom, een wedstrijd met veel gebeurtenissen, maar waarbij de vangst uiteindelijk toch wel een beetje tegen viel. Rini wist de wedstijd te winnen door vijf zeebaarzen te vangen tussen het zeewier door. Zijn zoon Luuk deed het goed bij de jeugd en won met vier stuks.

We gaan nu even de zomer vieren en in september mogen we weer verder. We vissen dan aan het strand bij Neeltje Jans. Ik ben benieuwd!

Groet,

Martijn Westdorp