Zaterdag 18 maart 2023 viste HSV De Zeebaars haar tweede clubwedstrijd van het seizoen. De wedstrijd die eigenlijk eerder aan Waarde gepland stond ging namelijk niet door vanwege de slechte verwachte vangsten. Er werd gehoopt dat we op 18 maart aan Pernis meer kans zouden maken op een leuke vangst en die wens kwam gelukkig ook uit.

We visten van 10.00 uur tot 14.00 uur en er waren 17 deelnemers waaronder drie jeugdleden. Het was even zoeken naar de stek en gelukkig bleef het (bijna) droog en liet het zonnetje zich nog even zien. De vangt kwam wat moeizaam op gang, maar naar mate de wedstrijd vorderde nam ook de vangst gelukkig toe. Er werd een enkel zeebaarsje, schar en grondel gevangen, maar de vangst bestond voornamelijk wel uit bot(jes). Waarbij de één soms twee uur moest wachten op een aanbeet werd door de andere soms met drie tegelijk gevangen zoals bij Jan van Haaften, Rini Neele en Peter Polderman het geval. Over het gehele parcours werd uiteindelijk wel aardig vis gevangen en was het een spannende strijd tot het eindsignaal. Bij de jeugd won Luuc Neele met vier vissen. De kanjerpot ging naar Sander van der Ree met een bot van 33 cm. Dirk Westdorp won de wedstrijd met tien stuks en 253cm, op de voet gevolgd door Corne Westerlaken met 11 stuks en 250cm. Rini Neele werd 3e met 10 stuks en 232cm.

De volgende wedstrijd vissen we op 15 april aan Domburg waarbij wederom de Nationale selectie junioren weer te gast is om mee te doen. Hopelijk trekken de vangsten snel aan en wordt het weer een gezellige wedstrijd met leuke vangsten.