We zijn inmiddels op driekwart van het wereldkampioenschap. Een wereldkampioenschap waarbij de gevoelens bij de Nederlandse Tronixpro SVN kustvisteams tweeledig zijn: hoopvol en deceptie.

Vandaag starten we met het U16 team. In tegenstelling tot de eerste twee wedstrijddagen was het eerste uur erg hoopgevend. Zowel Pedro, Geert, Ardjan als Daan wisten snel enkele vissen de kant op te krijgen. Hiermee stonden we na een uur op een eerste plaats in de tussenstand. Wat volgde was een dramatische periode van twee en een half uur, waarin we in de vakken werden ingehaald. In het laatste half uur vingen Daan, Geert en Ardjan nog enkele gepen bij op een manier die ons eerder deze week nauwelijks lukte, namelijk erg kort onder kant (ca. 7 meter vanaf de waterlijn). Aan het eind gingen we het strand af met het gevoel dat we het toch beter onder de knie krijgen. Uiteindelijk blijkt dit zich niet in de uitslag te vertalen, helemaal niet zelfs.
Pedro stond vandaag in het ondiepe A-vak naast de strekdam en kwam niet verder dan een zesde plaats in het vak. Ardjan zat wat betreft aantal vissen in de middenmoot van zijn vak, maar werd uiteindelijk zevende doordat zijn vissen een stuk kleiner waren dan de gemiddelde vissen in deze sector.
Het is tot nu toe ook absoluut nog niet het wereldkampioenschap van Martijn. Martijn is ongelooflijk fanatiek, blijft tot het bittere eind strijden maar wordt achtervolgt door pech. Eigenlijk geldt voor iedereen, inclusief de coaches, dit soort moment zijn hard maar het meest leerzaam.
Tot slot de twee uitschieters van vandaag. Daan vist een erg constant eerste WK. Met een slimme tactiek aanpassing in de laatste twintig minuten wordt hij uiteindelijk derde in zijn vak. De beste prestatie van deze week werd vandaag geleverd door Geert. Hij wist met twee grote gepen en twee makrelen de winst in het lastige B-vak naar zich toe te trekken. Uiteindelijk bleken we met dit alles niet verder te komen dan de laatste plaats. Alles zat kort bij elkaar en zo viel alles voor ons verkeerd.
Morgen rest nog één missie: de eer hoog houden!

U21 leverde vandaag wederom een zeer degelijke prestatie door vierde te worden in het landenklassement. Die positie bekleden we ook in het tussenklassement. Het podium is dus nog zeker mogelijk. Vergelijkbaar met het U16 team was de start ook erg sterk. Na het eerste uur was het hele team van de nul af en had Erik zelfs al vier vissen op zijn kaart staan. Uiteindelijk eindigde zijn teller op acht vissen, maar helaas waren deze relatief klein. Hierdoor kwam hij uit op een zesde plaats in vak D. Ivan begon het eerste uur met drie vissen en eindigde met zes vissen op een vijfde plek in het vak. Machiel startte en eindigde vandaag sterk. In totaal stonden vijf gepen, een makreel en de zo belangrijke bonusvis: de palometa op zijn wedstrijdkaart. Hierdoor eindigde hij als tweede in het vak. Rick ging vandaag door waar hij gisteren geëindigd was, namelijk (grote) vis vangen. Hij wist na een enerverende dril twee vakken verderop een Sarrajão (een Atlantische Bonito) van 40 cm te vangen. Dit leverde hem in één keer bijna vijf ons op. Hierdoor viste hij zich wederom naar een knappe eerste plaats in het vak. Mede hierdoor staat hij nu derde individueel in het algemeen klassement.
Arjan was vandaag de schrapper. Hij kwam helaas maar tot drie vissen.

Morgen gaan we een spannende laatste dag tegemoet en zetten we vol in op een podiumplaats.

Tot morgen!