Het team van HSV De Zeebaars is vorige week op een teleurstellende 12e plaats geëindigd ondanks alle goede voorbereidingen en enorme inzet. Na een aantal dagen trainen is het ze niet gelukt om een goede prestatie neer te zetten op het 26e WK Kustvissen voor korpsen in het zuiden van Italië. De visserij aan de Middellandse zee is toch even iets anders dan we gewend zijn in Nederland en heb je binnen een paar dagen niet onder de knie is de conclusie. Desondanks heeft het team ontzettend veel geleerd van de visserij en ervaring opgedaan waarmee ze de komende periode mee aan de slag zullen gaan want bepaalde vistechnieken zijn zeker ook in Nederland toe te passen. Ondanks dat het team geen goed resultaat heeft neergezet is de sfeer binnen het team uitstekend.

Laatste wedstrijd

De vierde en laatste wedstrijd werd gevist op het strand waar ook de eerste wedstrijd werd gevist, maar dan overdag. Het was ten opzichte van de eerste wedstrijd ook een stuk rustiger weer. We hadden besloten om ‘alles of niks’ te spelen en met veel aas op afstand grote vis proberen te vangen. Al snel bleek dit nou juist de verkeerde tactiek te zijn. Op 20 tot 30 meter werden enkele mooie mormora’s en palometa’s gevangen. Deze laatst genoemde soort hadden we de hele week nog niet gezien en kwam ineens tevoorschijn. Waarschijnlijk vanwege het mooie en rustige weer. Aangezien we met maar slechts één reserve rondliepen en telefonische communicatie verboden is op zo’n WK, waren we te laat met omschakelen. Alleen Michel, Jeromy en Corne wisten in het begin een visje te scoren, terwijl Danny en Adrie in vak A en B de slag volledig misten. Net nadat we door hadden hoe we ze moesten vangen, waren deze vissen alweer verdwenen en was het sprokkelen voor een enkele mormora of papegaaienvis. In de uitslag van de vierde wedstrijd eindigden we dan ook op een 12e plaats en in de einduitslag ook op een 12e plaats.

Vissen op grotere vissen

Qua aantal vissen hebben we het zo heel slecht nog niet gedaan, maar juiste grotere vissen vangen die meer punten opleveren wilde niet lukken. Er wordt op een WK gevist volgens een omrekentabel. Voor hetzelfde aantal punten van een vis van 30 cm moet je bijvoorbeeld 6 of 7 visjes van 15 cm vangen. In Nederland zijn we niet gewend om te vissen volgens een omrekentabel, terwijl een aantal andere landen hier wel ervaring mee hebben. Ook het vissen met zeer dunne lijnen op grote afstand is iets wat wij nog niet zo onder de knie hebben. Een aantal Zuid-Europese landen zoals Spanje en Portugal beheersen dit wel. Iets waarop we meer zullen gaan trainen. De komende periode hebben we daarom met ons team ook een aantal trainingssessies gepland om alles wat we gezien hebben ook in Nederland te trainen.

Afsluiting WK

Op vrijdagavond werd het WK Kustvissen Korpsvissen op een feestelijke manier afgesloten. Twee Spaanse teams werden 1e en 2e, terwijl het thuisvissende Italiaanse team 3e werd. Onze vrienden van het Belgische JAVA Team behaalden net niet het podium en eindigde op een 4e plek. Een fantastische prestatie van dit team! Het WK werd uiteindelijk afgesloten na een geweldig diner door burgemeester Jan Peroni.

Kortom, als team hebben we ontzettend veel gezien en geleerd. We zijn weer een ervaring rijker. In Nederland zullen we draad weer oppakken en diverse technieken gaan trainen. We hebben weer zin in de Nationale Korpscompetitie waarbij we er alles aan zullen doen om nog zo hoog mogelijk te eindigen in het eindklassement.

Groeten,
Team HSV De Zeebaars Korps 1