Het team van HSV De Zeebaars en het Spro Zeevisteam zijn teleurstellend begonnen aan het WK Kustvissen voor korpsen. Tijdens de eerste wedstrijd eindigden ze respectievelijk op de 12e en 13e plaats.

De wedstrijd was op het strand van Catanzaro. Er werd gevist van 18.00 uur tot 22.00 uur. De eerste twee uren in het licht en de laatste twee uur in het donker. De visserij is erg plaatselijk en divers en in het licht ook weer anders dan in het donker. Met name de Zuid-Europese landen beheersen het vissen in de Middellandse zee. Vissen met zeer dunne en lange lijnen. In vak A stond Jeromy van Houdt die in het eerste uur nog geen vis wist te vinden, terwijl er een portugees naast hem in het licht 6 grote Sugello’s wist te vangen. Toen de schemer erin kwam wist hij op afstand gelukkig wel de vis te vinden en ving hij 13 Piagello’s en 2 mormora’s. Hiermee scoorde hij een 4 in zijn vak. Arjan Rijnberg van het Spro Zeevisteam naast hem eindigde net achter hem met een paar gram minder aan vis.

In de vakken B t/m E waren de vangsten veel slechter. Hier kwam sporadisch een vis uit. De ene keer werd er heel kort in de eerste golf een visje gevangen, terwijl de Spanjaarden en Portugezen op afstand een mooie vis wisten te scoren. Met één of twee vissen van 20 centimeter kon je hier een goede vakplaats scoren. Echter, bij de Nederlandse teams wilde dit helaas niet lukken.

Het is natuurlijk balen als je zo begint, maar des te gemotiveerder zijn de teams om er toch nog een mooi en goed WK van te maken. De komende dagen worden er op andere parcoursen gevist met waarschijnlijk weer een andere visserij. Met de ervaring van gisteren zijn de teams nu weer in voorbereiding voor vanavond. Vanaf 18.00 uur wordt de tweede wedstrijd gevist.

De uitslagen en foto’s zijn HIER te vinden.