Voorbereidingen Nederlands kampioenschap kustvissen junioren begonnen.

Een paar weken geleden kwam de vraag of we niet eens een keer konden voor-vissen aan Domburg voor het NK kustvissen junioren 2018. Al snel was de vraag beantwoord en hadden we een datum gepland voor het voor-vissen en de knoopavond. Vorige week donderdag 12 april was de knoopavond gepland om alvast de onderlijnen te knopen voor het voor-vissen.`Peter had hier zijn ruimte voor beschikbaar gesteld en we werden verwelkomt met koffie en eigen gebakken taart. Later kwamen ook de bitterballen nog op tafel dus we werden goed verzorgd tijdens het knopen.

De een knoopte/lijmde Portugese onderlijnen voor als de omstandigheden rustig zouden zijn en de ander weer een onderlijn met afhouders.

Afgelopen zaterdag 21 april was het zover. Het voorvissen kon beginnen. Ze gaven goed weer op en met een klein windje in de zij was er een rustig zeetje. Er was vooraf al bekent dat er niet veel gevangen zou worden. Rond 11 uur lagen de onderlijnen in zee. De een begon dichtbij te vissen en de ander weer wat verder weg. De vangst bestond uit bot(jes) en een enkel zeebaarsje en ondergetekende ving nog een tarbotje

Nadat er een paar vissen gevangen werden was bekent dat de meeste vis tussen de 30 en 60 meter zat. De meeste visjes werden gevangen met het opkomende water. De grootste vis van vandaag werd gevangen door Joël met een mooie zeebaars van 42 cm!!

Rond drie uur gingen we opruimen en gingen we eerst lekker eten in grillroom ‘De Kruik’  op de Voorstraat 11 in Nieuw-Vossemeer wat Sjon weer had geregeld. Bij deze grillroom kan je ook je eten bestellen en dat vooral goed op maandag!

Na een goede maaltijd gingen we weer naar huis. Het was een leuke gezellige dag waarbij iedereen weer vis wist te vangen. 5 mei is het Nederlands kampioenschap kustvissen junioren wat ook in Domburg gehouden zal worden en hopelijk met veel succes.

Groeten Ardjan Dorst.