Project Description
Ingrediënten
-
500 g tongfilet
-
1 tomaat
-
½ gele paprika
-
2 el zwarte olijven zonder pit
-
2 tl kappertjes
-
3 el bloem
-
2 tl gedroogde oregano
-
4 el olijfolie
-
1 teen knoflook, in plakjes
-
75 ml droge witte wijn
-
2 tl tijmblaadjes
Bereiding
- Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaat, de paprika, de olijven en de kappertjes in kleine stukjes.
- Dep de tongfilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis met zout en peper. Meng op een bord de bloem met de oregano. Wentel de tongfilets door de bloem.
- Verhit in een vis- of ruime koekenpan de olijfolie. Bak de tongfilets in 2 minuten per kant bruin en gaar. Neem de vis uit de pan en houd warm.
- Schep de knoflook, groenten, olijven en kappertjes door het bakvet en bak 1 minuut. Blus met de witte wijn, voeg de tijm toe en schraap de aanbaksels los. Verwarm de jus nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Leg de tongfilets op 4 borden en schep er de jus over.
Tip
Lekker met gefrituurde aardappelblokjes en knoflooksaus, of met een gepofte tomaat met witte rijst.