Project Description
Recepten voor Bot.
Gebakken bot met cherrytomaatjes.
Dit hoofdgerecht heeft een bereidingstijd van circa 30 minuten en is geschikt voor 4 personen.
Ingrediënten
4 hele botfilets met vel
250 gram cherrytomaatjes
1 eetlepel olijfolie
40 gram boter
1 bosui in ringetjes gesneden
sap van 1 citroen
3 eetlepels fijngehakte peterselie
zout en peper
Bereiding
Wrijf de botfilets in met zout en peper en 2 eetlepels citroensap laat dit 5 minuten intrekken. Intussen verwarmt u de ovengrill voor. Leg de tomaatjes in een bakblik en druppel de olijfolie erover. Schuif de tomaatjes 15 centimeter onder de warme grill en rooster ze 4-6 minuten totdat de velletjes openknappen. Verwarm de boter in een grote koekepan en leg 2 filets met de huidkant in de boter. Bak de filets op matig hoog vuur in 2-3 minuten knapperig bruin en gaar. Leg deze botfilets met de huid naar boven op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de andere botfilets in dezelfde pan.
Roer een scheutje water met 2-3 eetlepels citroensap, de uiringetjes en de peterselie, door het bakvet, laat dit heel even koken en schep de jus dan over de botfilets. Garneer de vis met de tomaatjes. Lekker met gebakken aardappeltjes/krieltjes.