Project Description
Geroosterde sliptong met pittige tartaarsaus
Ingrediënten
-
4 sliptongen, ontveld
-
2 tl kerriepoeder
-
3 el mayonaise
-
1 el citroensap
-
1 kleine sjalot, fijngesnipperd
-
1 el peterselie, fijngehakt
-
1 el bieslook, fijngehakt
-
1 zoetzure augurk, in piepkleine blokjes
-
2 tl kappertjes, grofgehakt
-
2-3 tl geraspte mierikswortel (potje)
-
2 el olijfolie
Bereiding
- Dep de sliptongen droog met keukenpapier. Wrijf de vissen in met de kerrie en zout en peper naar smaak.
- Meng voor de tartaarsaus de mayonaise met het citroensap, de sjalot, de kruiden, de augurk, de kappertjes en mierikswortel naar smaak. Voeg zout en peper toe. Verwarm de oven voor tot 200 ºC of steek de barbecue aan.
- Leg de sliptongen op een ingevet vel aluminiumfolie en besprenkel ze met de olie. Rooster de vis in de voorverwarmde oven of op de barbecue in ca. 10 minuten gaar.
- Leg de sliptongen op 4 borden en geef er de tartaarsaus bij. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel en een tomaten-peterseliesalade.
Tip
Maak ook eens vispakketjes: leg de sliptongen op 1 fijngesnipperde sjalot op een royaal vel aluminiumfolie. Voeg een scheutje witte wijn, klontje roomboter en takje peterselie toe en vouw de pakketjes dicht. Bak de vispakketjes in de oven of op de hete barbecue in ca. 10 minuten gaar.
Wijntip
Een rijke Pinot Gris d’Alsace zoals de Domaine Bott-Geyl Alsace Pinot Gris ‘Cuvée Jules Geyl’.