Trainingsverslag WK Jeugd met deelnemers van o.a. HSV De Zeebaars

De kop is eraf!

Na het succes van twee jaar geleden in Domburg, zijn dit jaar twee teams afgereisd naar noord Frankrijk om te strijden onder de vlag van Sportvisserij Nederland & Tronixpro (U16 & U21). De omvang van deze groep levert wat meer logistieke uitdagingen op, vandaar dat we voorafgaand aan het Wk hebben gekozen voor een luxe 14-persoons villa op rij-afstand van alle (5) de mogelijke parcoursen.

De afgelopen dagen zijn onder wisselende omstandigheden de mogelijke wedstrijdparcoursen verkend. We kunnen wel stellen dat tijdens de trainingsdagen zowel de onderlinge verhoudingen als de sportieve inzet een succes zijn geweest! Uiteraard is er tijd voor een lolletje, maar als het moet helpen en versterken beide teams elkaar! En dat leidt tot een soort, zoals de Fransen dat zeggen, “fraternité”.

Over de visserij hebben we voorlopig niet te klagen. We hebben tal van Wk’s meegemaakt met minder vis tijdens de trainingsdagen. Over het algemeen bestaan de vangsten voornamelijk uit botten en zeebaars(jes). Daarnaast vangen we een enkele pieterman. Het weer heeft behoorlijke invloed op de benodigde tactiek en hoe je het ook wend of keert, de ene beheersen wij als Nederlanders beter dan de andere.

Voordat we hier kwamen, dachten we dat we wel wat gewend te zijn wat betreft het snel opkomen van water. Wat we hier tegen komen is echt spullen verschuiven voor gevorderden. Dit gaat dankzij de Beach Trolley’s van Tronixpro erg goed! De trolley’s fungeren werkelijk als een trouwe pakezel voor al het materiaal. De spullen compact houden is het devies.

Inmiddels hebben we de officiële opening achter de rug en zijn we van onze luxe 14 persoons-villa verhuisd naar de accommodatie die toebedeeld wordt aan de WK teams. We zijn gesetteld en volledig klaar voor de strijd. Want die gaat hier, op dit parcours waar veel landen (in beide categorieën voor het eerst sinds lange tijd: 8) echt kans maken, zeker los barsten.

Au revoir,

Het SVN Tronixpro team.