Uitslag en verslag van de Tholencup 2017

Sander van der Ree Thools Kampioen zeevissen

Op 24 juni werd er gevist om de Tholencup. Er waren in totaal 45 deelnemers. 24 deelnemers van HSV De Zeebaars en 21 deelnemers van HSV De Oosterscheldevissers. Helaas had ZHC De Makreel dit keer geen interesse om mee te doen. Er waren zes jeugdleden en één dame.

Er werd gevist van 15.00 uur tot 18.00 uur aan de dijk bij Sint Maartensdijk. De weersomstandigheden voor dit parcours waren goed. Op wat regen na en met een lekkere Zuidwesten wind op de kant heb je bijna vangstgarantie.

In het eerste uur van de wedstrijd werden over het hele parcours verschillende zeebaarsjes en een enkel botje gevangen. Halverwege namen de vangsten af, behalve op het begin van het parcours. Johan Bijl, Sander van der Ree en Iwan van Aert bleven goed door vangen. In het laatste uur van de wedstrijd kwam er behoorlijk vuil in het water en liepen de vangsten terug.

Om 18.00 uur ging het eindsignaal en togen de deelnemers naar Café Sannies voor de prijsuitreiking. Aangezien er met een omrekentabel werd gevist, was het erg spannend omdat ‘grote’ vissen veel punten opleverden. Uiteindelijk won Sander van der Ree de wedstrijd met tien stuks en 1882 punten. Johan Bijl werd tweede met 1617 punten en dertien stuks en Martijn Westdorp legde beslag op de derde plaats met 1188 punten en zeven vissen. De enige dame Jeanette op den Brouw werd knap vierde met 1153 punten en vier vissen.

Winnaar bij de jeugd: Geert van Eenennaam

Bij de jeugd ging Geert van Eenennaam er met de eerste prijs van door. Hij ving vier vissen die in totaal 632 punten opleverden.

Martijn Westdorp namens HSV De Zeebaars, 1e dame Jeanette op den Brouw en Sander van der Ree. (1e jeugd Geert van Eenennaam ontbreekt op deze foto.

Bij de verenigingen nam voorzitter Martijn Westdorp namens HSV De Zeebaars de felbegeerde wisseltroffee in ontvangst. De beste vijf vissers van elke vereniging worden opgeteld en De Zeebaars bleek met 25 klassementspunten te hebben gewonnen. HSV De Oosterscheldevissers werd tweede met 30 klassementspunten.