Verslag 5e clubwedstrijd van HSV De Zeebaars

HSV De Zeebaars is op de helft van de competitie

Zaterdag 17 juni vond alweer de vijfde clubwedstrijd plaats van de tien die gepland staan. Er werd gevist van 12.30 uur tot 16.30 uur aan het Aardappeldal in Westkapelle. Vooraf was het nog even spannend of de wedstrijd wel door zou gaan omdat bij erg goed weer het nogal eens druk met badgasten had kunnen worden. Gelukkig viel het achteraf gezien mee en konden we goed vissen.

In het midden van het parcours hadden we een gedeelte vrij gehouden voor die enkele badgast…. Niet iedereen had dit begrepen waardoor er een aantal vrije vissers tussen ons in gingen staan….

In totaal hadden we 22 deelnemers, waaronder weer een aantal jeugdleden. De vooruitzichten waren goed, maar het resultaat werd helaas anders. Op een enkele bijzondere vis na, werd er slecht gevangen. De jeugd daarentegen deed het uitstekend! Maar liefst drie jeugdleden wisten in de top vijf te vissen. Goed om te zien dat deze jongens het snel leren en het zelfs de volwassenen moeilijk maken in de competitie. De werples en knoopochtend hebben hier zeker aan bijgedragen!

Ardjan Dorst wist zelfs met overmacht de wedstrijd te winnen. Eerst ving hij een paar scharretjes op afstand, maar later schakelde hij over op zeebaarsjes onder de kant. Deze zeebaarsjes werden met name rondom de palenrijen gevangen. Diegene die daar geloot hadden, maakten daar dan ook dankbaar gebruik van.

Er werden diverse bijzondere vissoorten gevangen met dit mooie weer. Machiel Wielaard ving een rode poon, Johan van Tiggele een horsmakreel en Dirk Westdorp ving een (te kleine) tarbot op zijn dobber aan een stukje zalm. Dirk had even later nog meer pech omdat hij een mooie geep aan zijn dobber had, maar onder het draaien vast kwam te zitten en de geep loste. Bij het einde van de wedstrijd wist zijn buurman deze dobber binnen te draaien waaraan de geep van 54 cm zat. Helaas voor Dirk telde deze niet mee en ging de kanjerpot (44 euro) aan zijn neus voorbij.  Het was namelijk Ardjan die met zijn zeebaars van 34cm de Kanjerpot wist binnen te halen.

Kijk hier voor de uitslag en hier voor de nieuwe tussenstand.

Vanaf volgend jaar zal het bestuur minder risico nemen door vanaf half mei geen strandwedstrijden meer te plannen want bij zonnig weer wordt het toch wel erg druk op de Walcherse stranden.

A.s. zaterdag vissen we de Tholencup die ook meetelt voor de competitie. Hiervoor dien je je aan te melden bij onze secretaris. Hopelijk kunnen we ervoor zorgen dat de beker bij HSV De Zeebaars blijft!

Op 8 juli hebben we nog onze jeugdvisdag waarvoor we nog een aantal vrijwilligers kunnen gebruiken. Dus heb je tijd, wil je de jeugd leren vissen en onze club helpen aan meer jeugdleden kom dan zeker helpen! Het belooft weer een fantastische dag te gaan worden! Ook hiervoor kun je je melden bij onze secretaris!