België wint de Nations-Cup.

België wint Nationscup

Het Belgische team

Op de tweede wedstrijddag van de Nations-cup heeft het team van Sportvisserij Nederland het tij niet kunnen keren. De Belgen wonnen opnieuw met Ronny Cleymans, Werner van de Boogaard en Eric Knuit drie boten en voor Nederland waren ook weer Frank van Schilt en Pim Troost de bootwinnaars. Pim was zelfs dagwinnaar individueel! Eric Goossens werd tweede op zijn boot, Corné Westerlaken derde en René de Back vierde.

Rene

Bij elkaar voor België, De Egelghemse Zee Vissers, voldoende punten om de Nations-cup op hun naam te schrijven. Dik verdiend, omdat ze beide dagen gewonnen hebben. Het Nederlandse team heeft zijn uiterste best gedaan, maar tegen dit superieure Belgische topteam op hun eigen stukje zee waren  we niet opgewassen. Wel hebben we met Pim en Frank twee deelnemers in de top vijf individueel. Pim mocht zelfs de zilveren medaille en bijbehorende trofee in ontvangst nemen! Lichtpuntjes na het verlies met het land.

Frank

De vangst bestond deze tweede dag opnieuw uit veel schar en een enkele wijting en bot, maar wel een veel minder groot aantal per deelnemer. Oorzaak daarvan was waarschijnlijk het veranderende weer, want tegen het einde van de wedstrijd was de wind inmiddels aangetrokken tot een kleine vijf Beaufort en de boten hadden er veel last van tijdens het terugvaren van "Het Scheur".

De 'weging' van de vangst van Corne Westerlaken

Toch kunnen alle deelnemers terugkijken op een goed verlopen toernooi. Prachtig weer, goede visvangsten en een vriendschappelijke sfeer onder de deelnemers kenmerkten deze inmiddels 47e editie van de Nations-cup. Na het slotbanket werd de uitslag officieel bekend gemaakt en de Egelghemse Zee Vissers namen met gejuich hun trofee in ontvangst. De eerste individueel werd met twee overwinningen Ronny Cleymans, voor onze eigen Pim Troost. Eric Knuit van de Egelghemse Zee Vissers maakte het podium compleet.

Pim

Eric

Zilveren Pim

De Nederlandse ploeg onder leiding van coach Henri karremans

Volgend jaar kunnen de Nederlanders revanche nemen, want dan organiseert Nederland het toernooi, ook weer met Hemelvaart. We varen dan uit met de Maatje Adriana vanuit  “Neeltje Jans”.

Mvg,

Henri