Verslag en uitslag 1e wedstrijd Nationscup

België aan kop na eerste dag Nationscup

Met drie eerste plaatsen voor Ronny Cleymans, Werner van de Boogert en Eric Knuit tegen twee eerste plaatsen van Pim Troost en Frank van Schilt voor Nederland heeft België het potje op de eerste dag van de Nationscup, die vervist wordt vanuit de prachtige jachthaven van Blankenberge, uitgehaald. Met 87 vissen, voornamelijk scharren, was Ronny Cleymans zelfs veruit de beste individueel.

Eric Goossens

Opnieuw een prachtige dag weer,de vissers zaten te bakken op de boot, was het eigenlijk een dag om naar het strand te gaan, maar met wat extra drinken hielden de vissers het vol tot 16.00 uur, toen eindelijk het verlossende eindsignaal over de marifoon klonk! Maar op het “Scheur” zwom vandaag opnieuw veel schar. Als bijvangst werd slechts een enkele wijting en maar twee botjes gevangen. Van onze jongens werden Eric Goossens en Corné Westerlaken (van HSV De Zeebaars) tweede op de boot. René was vandaag onze afvallende man, omdat hij derde werd op zijn boot!

Frank van Schilt

De Belgen hadden, met nog een nipte tweede plaats voor Stefan de Hean, voldoende  punten verzameld om de winst binnen te halen. Luxemburg werd de eerste wedstrijddag derde voor Duitsland. Maar de strijd is nog niet beslist, al heeft België nu een streepje voor. De gezelligheid onder de teams is echter optimaal, ondanks de strijd om de eerste plaats. De schippers doen in elk geval hun uiterste best om de deelnemers vis te laten vangen.

Pim Troost

De organisatie onder leiding van Theo Verkennis is perfect, van voorbereiding tot uitvoering, het klopt tot in de puntjes ……… Het hotel, ”De Floreal” , is ook prima met uitstekende kamers en heel goed eten! De Nederlandse ploeg gaat er morgen in ieder geval weer vol tegen aan en het zal ongetwijfeld moeilijk worden, maar we staan op dit moment al klaar om het nipte verlies van vandaag goed te maken!

Corne Westerlaken (van HSV De Zeebaars)

Rene de Back

Tot morgen voor het verslag van de tweede en beslissende dag!

Henri Karremans