Visstekken in de Europoort

Visstekken in de Europoort

 

                                               (deze stek is helaas niet meer: Amazonehaven)

 

Midden in het Rotterdamse havengebied, de Europoort, vindt u mooie visstekken. In bijna alle gevallen vist u hier vanaf een dijk in de havens en anders vanaf het strand van de 2de Maasvlakte of vanaf het strandje bij de Stenen Glooing of oude Papagaaiebek (Ppgb).

Te midden van het bedrijvige havenleven kunt u alle vissen vangen die ook in de Noordzee rondzwemmen. Het grote voordeel is dat u hier direkt in diep water vist! Bijt de vis slecht, dan kunt u zich vergapen aan de grote (container)zeeschepen die aan- en af varen in de havens, om hun producten te laden of te lossen.

 

*  Als u op onderstaande link klikt, verschijnt er een kaart van het havengebied met stekken en beschrijvingen van visstekken in de Europoort.

>>> Visstekken Europoort 

(helaas tijdelijk niet werkend)

 

 

 

 

*  Als u hier klikt dan krijgt u een beschrijving van de visstek aan het Hartelkanaal eveneens in de Europoort.

*  Een absolute aanrader is het Oostvoornse meer! Als u hier klikt dan krijgt u een gedegen beschrijving van deze unieke visstek.

*  Uiteraard kent iedereen wel de Nieuwe Waterweg. Dat dit ook een prachtige stek is voor de vliegvisser en           kunstaasvisser leest u hier!

*  Ook de stek aan de Oude Maas nabij Spijkenisse en achter de Shell aan de Vondelingenweg zijn uitstekende stekken om Tong te vangen. Komt er echter veel zoet water (regenwater) van de rivieren richting zee; dan vang je zoutwatervis en zoetwatervis door elkaar! Klik op de onderstaande link en bekijk deze stek.

 Vondelingenweg Rotterdam een prima tongstek !  (ook wel genoemd: "de vangrail " )

* Aan de Antarticaweg, in de Europoort, ligt ook een mooie stek waar je 'vanuit de auto' kan vissen. Dit is aan een kademuur. Hier vis je tussen en naast de schepen. De vangsten bestaan uit wijting, schar, zeebaars, soms een gulletje, bot, meun en wat er verder nog z'n rondjes zwemt. Je moet de vis wel hoog uit het water takelen. Klik op de onderstaande link om deze visstek te kunnen vinden:

https://www.google.nl/maps/place/Antarcticaweg,+3199+Maasvlakte+Rotterdam/@51.9684998,4.032887,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x47c5ab234393ea29:0xd222f4fad777b6da

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button