Recepten zeebaars

 

Recepten zeebaars

 

Zeebaars is een zeer smaakvolle, witte vis, waarvan het vlees een mooie structuur heeft.

Hij is prima geschikt voor diverse gerechten.

Eén van de bekendste bereidingswijze is, om zijn filets goed op de huidkant te bakken, zodat deze mooi krokant wordt.

De zeebaars doet het ook uitstekend in zijn geheel op de bbq, of in de oven.

 

Zeebaars uit de oven.

 

Ingrediënten:

 

1,5 kg zeebaars

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel grof zout

3 teentjes knoflook die u in grove plakjes snijdt

1 vers laurierblad

 

Bereiding:

 

Verwarm de oven op 180 graden

Was de schoongemaakte vis onder de kraan en droog hem goed af met keukenpapier.

Vouw het laurierblad en leg dit in de buikholte van de vis.

Wrijf de hele vis in met olijfolie en leg hem op een ovenplaat.

Bedek de bovenkant met de plakjes knoflook en bestrooi met het grove zout.

Gaar de vis in een half uur in de oven.

Gebruik 2 eetlepels om het vlees van de graad te halen.

 

 

Serveer met groenten en een frisse salade.

 

 

Zeebaars in bacon.

 

Dit recept is klaar in 40 minuten en bevat 4 porties. U heeft voor dit gerecht keukengaren nodig.

We noemen dit ook wel het boomstammetje in visvorm.

 

Ingrediënten:

 

2-4 zeebaarsfilets

12 plakjes gerookt spek

50 gram provencaalse kruiden

2 eetlepels citroensap

zout en peper

300 gram bladspinazie

1 eetlepel boter

50 ml visbouillon

50 ml creme fraiche

 

Bereidingswijze:

 

De visfilets goed schoon wassen, daarna goed droog deppen en vervolgens inwrijven met citroensap.

Strooi de kruiden over de filets en druk die licht in het vlees (indien nodig snijdt u de filets zo, dat u 4 stukken heeft)

Leg 3 plakjes bacon op een bord en zorg ervoor dat deze plakjes elkaar iets overlappen.

Leg in het midden een stuk visfilet.

Strooi hier zout en peper over.

Het geheel oprollen en met keukengaren vastbinden.

Herhaal deze procedure voor de overige vis.

Verhit een droge koekepan en braadt daarin de visrolletjes aan.

Voeg hierna de visbouillon en creme fraiche toe en laat het geheel zachtjes 20 minuten sudderen.

 

Ondertussen kunt u de spinazie wassen en deze in een beetje boter laten slinken (enventueel kunt u een eetlepel water toevoegen, totdat de spinazie al het vocht verloren heeft)

 

Verdeel de spinazie over de borden, verwijder het keukengaren van de visrolletjes en serveer ze op de spinazie.

 

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button