Recepten wijting

 

Recepten wijting

 

Wijting kan op allerhande manieren bereid worden.

De bekendste is waarschijnlijk wel: het lekkerbekje.

 

Haal de wijtingen of de wijtingfilets door een bloempapje en bak of frituur ze aan beide kanten knapperig bruin. Na het bakken wat kruiden erover en smikkelen maar!

Zo simpel en zooooo lekkerrr!

 

 

Pikante wijting in folie.

 

Dit recept is in 35 minuten klaar en dan beschikt u over 4 porties.

 

Ingrediƫnten:

 

4 schoongemaakte wijtingen

3 teentjes knoflook klein gesneden

3 kemirienoten verkruimeld (azie-toko)

1 eetlepel olie

1 klein gesneden ui

1 in stukjes gesneden rood pepertje of 2 theelepels sambal

zout

1 eetlepel citroensap

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

De ui, knoflook, pepertjes, kemirienoten en het zout wat fijn wrijven.

De olie en het citroensap toevoegen en de wijtingen hiermee van binnen en van buiten inwrijven.

Nu gaan we de vissen goed in aluminiumfolie verpakken en schuiven we ze voor de duur van 20-25 minuten in de oven.

Hierna halen we de folie eraf en stoppen we ze 10 minuten terug in de over totdat de vissen lichtbruin zijn.

 

Dit kan ook op de bbq.

Laat dan de vissen wel in het aluminiumfolie tot ze gaar zijn.

 

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button