Recepten Mossels

    Mosselen met Bockbier

      Benodigdheden :


    − 2 kg. Mosselen
    − 2 teentjes knoflook
    − 1 zak mosselgroenten
    − 3 el. Olijfolie
    − 2 dl. Slagroom
    − 20 gr. Bladpeterselie (grof gehakt)
    − en natuurlijk 1 fles herfstbockbier (minimaal)

 

Zet de mosselen onder water in de gootsteen en
verwijder de drijvende en kapotte schelpen. Was de
mosselen goed.
Verwarm de olie in de pan, voeg de mosselgroenten
en knoflook toe en fruit ca. 2 min.
Voeg dan de mosselen, bockbier, slagroom en de
helft van de peterselie toe.
Doe het deksel op de pan en draai het vuur hoog.
Schud de pan af en toe om en kook de mosselen 5
min. tot alle schelpen open zijn. Verwijder eventueel
de dichte schelpen.
Schep de mosselen op een vergiet en vang het
kookvocht op.
Doe de mosselen in een grote schaal en schenk het
kookvocht terug in de pan.
Kook het vocht een beetje in en roer de rest van de
peterselie erdoorheen.
Serveer er Vlaamse frieten bij met natuurlijk een fles
herfstbockbier.

Eet smakelijk!

Gebakken mossels aan een prikker

   Ingrediënten

  • 100 g gekookte mosselen
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 3-4 eetlepels olijfolie

bereiden

Meng de bloem met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zout en peper en wentel de mosselen erdoor.

Bak de mosselen in een koekenpan met hete olie goudbruin en steek ze met 2-3 stuks aan spiesjes.

Heerlijk indopen in bv Knoflooksaus !

extra benodigd

Satéprikkers

 

 

Klassiek mosselpannetje

 

Klassieke mosselen uit het pannetje
print Hoofdgerecht

print Aantal personen: 4
Lekker afwisselen

print Heerlijk vlees
print Snel klaar (max 20 min)
print Super lekker !
INGREDIËNTEN

print 2-2½ kg panklare mosselen
print 25 g boter
print ½ ui, in ringen
print 1 flinke winterpeen, schoongemaakt, in schijfjes
print 1 grote prei, schoongemaakt, in ringen
print 1 knoflookteen, gehakt
print ½ bos peterselie, grof gehakt
print ½ bos selderie, grof gehakt
print 2 laurierblaadjes (ingescheurd, voor meer smaak)
print 5 peperkorrels, zwart of wit
print 2-3 dl droge witte wijn
print fijn zeezout (fleur de sel) naar smaak

 

BEREIDING

Stort de mosselen in een bak, verwijder kapotte mosselen en gooi ‘gapers’ weg als die niet na een tik sluiten. Smelt de boter in een lage, wijde pan, voeg de peen t/m de laurier toe en fruit 2-3 min. Begiet de groente met wijn tot deze onderstaat, voeg peper en zout toe en breng op hoog vuur aan de kook. Stort dan de mosselen op de groente, sluit de pan, en breng aan de kook. Schep of schud de mosselen na 2 min om. Schep, als alle mosselen open zijn (in 4-5 min), ze in een warme schaal. Laat het vocht op hoog vuur inkoken en giet dit over mosselen. Of roer er wat mosterd door en serveer apart, naast een knoflook- en ravigotesaus en (warm) stokbrood.

 

SAUSJES


Maak de sausjes zelf: De eerste van half frisse (eko)mayonaise en half yoghurt, met witte wijnazijn, een snuf zout en peper en fijngehakte knoflook. De ravigotesaus van royaal, zeer fijngehakte peterselie, bieslook, tijm en kervel, gemengd met 3-4 el mayonaise en 1 el water, 1 el. uitgelekte, fijngehakte kappertjes en 1 el. afgespoelde, fijngehakte ansjovis.

 

ANDERE KLASSIEKERS: 


1. Doe ook 3 (blik)tomaten, bleekselderij en ¼ citroen bij de groente. 
2. Vervang wijn door witbier en alle groente door zeekraal. 
3. Serveer ze op z’n Italiaans: fruit ui, veel tomaten, majoraan en rode peper in olijfolie. Stoom de mosselen daarboven, haal ze eruit en licht ze uit de schelpen; laat de saus tot de helft inkoken, roer de mosselen erdoor en stort dit alles over hete, beetgare pasta. 
4. Of eet ze op z’n Vlaams, met dikke frieten erbij.

 

 

 

Pastasalade met mosselen

 

Ingredienten

 

250 gram spagetti

1 kg. gekookte mosselen

Een halve komkommer

2 tomaten

1 stengeltje bleekselderij

4-6 Basilicumblaadjes

4 el olijfolie

2 el witte wijnazijn

1 el mayonaise

peper en zout

1 el 'kappertjes'

Rucola sla

4 perso

 

BEREIDING
 

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en spoel ze onder koud water af. Haal de gekookte mosselen uit de schelp en laat er een aantal in de schelp voor garnering. Ontvel de tomaten. Snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de komkommer in blokjes, de bleekselderij in dunne plakjes en de basilicum in fijne reepjes.
Meng alle groenten en de basilicum met de pasta. Breng op smaak met olijfolie en azijn.

Voeg de mayonaise en de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout. Schep als laatste de mosselen en de rucola erdoor. Serveer de salade in een schaal en garneer met de mosselen in de schelp.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button