Recepten kabeljauw

 

Recepten Kabeljauw.

 

Gebakken Kabeljauw

 

Ingrediënten:

Kabeljauwfilets of- moten

zout en peper

1 eetlepel bloem

citroensap

peterselie

 

Bereiding:

Wrijf de vis in met zout en peper en bestuif hem daarna met de bloem.

Verhit de olie in de pan en bak de vis goudbruin. Na ca. 6 minuten omkeren.

Vervolgens druppelt u enkele druppels citroensap over de gare kant van de vis.

Als de filets / moten gaar zijn serveert u ze met wat peterselie.

 

Gebakken Kabeljauw in een Italiaanse stijl.

 

Deze vrij eenvoudige gebakken visschotel neemt ongeveer 30 minuten in beslag en is geschikt voor 4 personen.

 

Ingrediënten:

4 eetlepels paneermeel of broodkruim

2 eetlepels Pecorino Romano kaas

2 eetlepels Parmezaanse kaas

ca. een halve theelepel zout ( naar eigen smaak meer/minder)

een kwart lepel knoflook korrels

50 gram gesmolten boter

1 eetlepel gehakte verse peterselie

500 gram kabeljauwfilets

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. ( gasoven = stand 6)

Neem een middelgrote ovenschaal en vet deze in met olie. Meng in een ondiepe kom de 2 kaassoorten, het paneermeel (of broodkruim), de knoflook korrels en het zout door elkaar. Bestrijk allebei de kanten van de visfilets met boter en haal ze vervolgens door het paneermeel / broodkruim mengsel. Leg dan de filets in 1 enkele laag in de ovenschaal en bestrooi het geheel met de peterselie.

Bak het geheel in de voorverwarmde oven in ca 10-15 minuten gaar.

 

Dit is een geweldige manier om zelfs kinderen van vis uit de oven te laten genieten!

 

Uiteraard kunt u ook andere soorten vis gebruiken in dit recept.

 

Gestoomde Kabeljauw op een zeewierbedje.

 

Dit is een recept voor 4 personen en kunt u in een klein half uurtje klaar maken. Bij dit recept wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde stoompan.

 

Ingrediënten:

4 stukken Kabeljauw van 125 gram ( liefst moten Kabeljauw!)

1 ui en 1 prei

1 eetlepel olijfolie

ca. 1 liter visbouillon ( of 2 visbouillon tabletjes)

zout en peper

2 (vlees)tomaten

beetje waterkers

1 eetlepel kwark

1 eetlepel Parmezaanse kaas

1 bouquet garni

200 gram zeewier

 

Bereiding:

Versnipper de ui en snij ringetjes van de prei.

Verhit, in het onderste gedeelte van de stoompan, de olijfolie en fruit hierin de ui en de prei.

Voeg daarna het bouquet garni toe, schenk de visbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Pel de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

Leg nu in het bovenste gedeelte van de stoompan het bedje van zeewier. Op het bed komen de 4 Kabeljauw moten te liggen en de stukjes tomaat legt u daar weer bovenop. Doe nu de stoompan dicht en laat de vis minstens 10 minuten stomen. (dit is een beetje afhankelijk van de dikte van de vis)

Neem daarna een deel van het kookvocht en de groenten en pureer dit tot een gebonden saus. Deze saus brengt u op smaak met zout en peper. Tot slot roert u de kwark erdoor. Bestrooi de warme vis met de Parmezaanse kaas.

Leg de moten apart op een bord, giet de gebonden saus eromheen en garneer het geheel met de waterkers.

 

NB: een bouquet garni is niets anders dan een bosje kruiden wat vers of in een soort van theezakje meegetrokken wordt in bv. bouillon.

 

 

Kabeljauwvisballetjes op de Chinese tour.

 

Dit recept is een lekkere snack voor tussendoor en de bereiding ervan vergt ongeveer 20 minuten.

 

Ingrediënten:

400 gram kabeljauwfilet

peper en zout

3 beschuiten

1 prei

1 ui

1 teentje knoflook

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel sambal

1 eetlepel sherry

1 gemberwortel (ca 20 gram)

3 eetlepels sesamzaad

2 theelepels maizena

het eiwit van 1 ei

 

Bereiding:

Pureer of hak in de keukenmachine de prei, gemberwortel, ui, knoflook, maizena, kabeljauw en het eiwit tot een stevige, gladde massa.

Breng daarna het geheel op smaak met sojasaus, sherry, peper, zout en de sambal.

Maak hiervan balletjes met een diameter van ongeveer 2 centimeter.

Verkruimel het beschuit en meng het sesamzaad er door heen.

Rol de balletjes stevig door het beschuitmengsel en frituur ze ongeveer 5 minuten in olie of in de frituurpan op 170 graden.

 

Lekker bij salade.

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button