Uitstekende dag voor de Oranje ploegen op het WK Kustvissen! Verslag en de uitslagen lees je hier!

Uitstekende dag voor Spro/Sportvisserij Nederland teams

HSV De Zeebaars WK Shoreangling

Het was geen gemakkelijke strijd, maar beide teams hebben een prima prestatie geleverd op de eerste tellende wedstrijd van het

Wereldkampioenschap Kustvissen voor Junioren.

We hebben vandaag gevist op de stranden van Domburg: bij de golfbaan. Een moeilijke visserij, want de scharren wilden het op afstand maar niet doen. Het was zoeken naar een mogelijkheid om bot, zeebaars of, toch op afstand, een enkel scharretje te vangen.

Onze U21 ploeg stond na een uur vissen aan kop, maar de Engelsen naderden  snel gedurende het tweede uur en gingen ons voorbij in het derde uur. We zagen de bui al hangen, maar het laatste half uur draaide de wedstrijd om! Zowel Lennard als Joeri wisten de vis ineens te vinden en stegen met stip in hun vak ……… Met trekjes van twee vissen tegelijk gingen ze nog diverse tegenstanders voorbij en wisten ze alsnog een eerste plaats in de sector te behalen. Mart was daar al zeker van, waardoor de dagoverwinning ons niet meer kon ontgaan!

 

Het gejuich bij de supporters achter de vissers nam toe, want hier hadden we niet meer op gerekend ……….. Zo zie je maar weer, dat je altijd moet blijven geloven in je kansen, ook al draait het niet helemaal naar wens!

De Engelsen werden net als gisteren op de training tweede; voor Italië en Portugal. Joeri werd overallwinnaar, voor Mart Verhage. Lennard pakte de vierde plaats, waardoor we meerdere ijzers in het vuur hebben om een individuele medaille in de wacht te slepen.

HSV De Zeebaars WK Kustvissen Domburg

Bij de U16 junioren was Spanje duidelijk de winnaar, maar onze jongste deelnemertjes werden knap tweede voor Italië en Frankrijk. Deze visserij, niet al te ver gooien, ligt onze mannen uitstekend. Dat bleek ook wel, want Machiel en Mike behaalden een eerste sectorplaats, terwijl Rik niet veel onderdeed met een tweede plaats in zijn vak. Machiel voert het algemeen klassement na dag één aan, voor Mike. Rik staat voorlopig op de 8e plaats. De grootste vis bij de Nederlandse jongens was voor Rik met een bot van 40 cm. De stemming is bij alle twee de SPRO/Sportvisserij Nederland teams vanzelfsprekend uitstekend en we kijken al uit naar de tweede dag, wanneer we op de stranden van Zoutelanden onze tweede tellende wedstrijd vervissen.

Namens de beide Spro/Sportvisserij Nederland teams,    

                                       Henri Karremans

 

De Uitslagen:

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button