Project Description

 Mosselen met Bockbier

      Benodigdheden :

− 2 kg. Mosselen
− 2 teentjes knoflook
− 1 zak mosselgroenten
− 3 el. Olijfolie
− 2 dl. Slagroom
− 20 gr. Bladpeterselie (grof gehakt)
− en natuurlijk 1 fles herfstbockbier (minimaal)

Zet de mosselen onder water in de gootsteen en verwijder de drijvende en kapotte schelpen. Was de mosselen goed. Verwarm de olie in de pan, voeg de mosselgroenten en knoflook toe en fruit ca. 2 min. Voeg dan de mosselen, bockbier, slagroom en de helft van de peterselie toe. Doe het deksel op de pan en draai het vuur hoog. Schud de pan af en toe om en kook de mosselen 5 min. tot alle schelpen open zijn. Verwijder eventueel de dichte schelpen. Schep de mosselen op een vergiet en vang het kookvocht op. Doe de mosselen in een grote schaal en schenk het kookvocht terug in de pan. Kook het vocht een beetje in en roer de rest van de peterselie erdoorheen. Serveer er Vlaamse frieten bij met natuurlijk een fles herfstbockbier.

Eet smakelijk!

Gebakken mossels aan een prikker

   ingrediënten

  • 100 g gekookte mosselen
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 3-4 eetlepels olijfolie

bereiden
Meng de bloem met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zout en peper en wentel de mosselen erdoor. Bak de mosselen in een koekenpan met hete olie goudbruin en steek ze met 2-3 stuks aan spiesjes. Heerlijk indopen in bv Knoflooksaus !

extra benodigd
Satéprikkers

Pastasalade met mosselen

Ingredienten

250 gram spagetti
1 kg. gekookte mosselen
Een halve komkommer
2 tomaten
1 stengeltje bleekselderij
4-6 Basilicumblaadjes
4 el olijfolie
2 el witte wijnazijn
1 el mayonaise
peper en zout
1 el ‘kappertjes’
Rucola sla

Voor 4 personen

bereiding
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en spoel ze onder koud water af. Haal de gekookte mosselen uit de schelp en laat er een aantal in de schelp voor garnering. Ontvel de tomaten. Snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de komkommer in blokjes, de bleekselderij in dunne plakjes en de basilicum in fijne reepjes. Meng alle groenten en de basilicum met de pasta. Breng op smaak met olijfolie en azijn.

Voeg de mayonaise en de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout. Schep als laatste de mosselen en de rucola erdoor. Serveer de salade in een schaal en garneer met de mosselen in de schelp.

Meer recepten en tips vind je op Mosselen.nl!

Hierboven zijn slechts een drietal mosselgerechten beschreven, maar er zijn nog vele tientallen andere gerechten met mosselen te verzinnen. Hiervoor verwijzen we je graag door naar de website; www.mosselen.nl.

Eet smakelijk!