Successen HSV de Zeebaars uit Scherpenisse

HSV de Zeebaars uit Scherpenisse kent een lange historie als hengelsportvereniging! Al die jaren hebben de leden het beste voor gehad met de hengelsport en zijn steeds met de tijd mee gegaan. De ontwikkelingen in hengelsportland stonden (en staan) nog steeds niet stil. Nieuwe produkten en nieuwe inzichten: steeds wordt de hengelsport professioneler dan ze al was! Ook op wedstrijdgebied is er veel veranderd. De organisatie van de wedstrijden is sterk verbeterd en gelukkig komt er ook meer en meer de bewustwording dat alles via eerlijke competities dient te verlopen. Op die manier komen de besten op het podium te staan en zijn zij de ambasadeurs van de sport; in Nederland en ver daar buiten op wereldniveau. Heb je een keer je dag niet tijdens een topcompetitie of ben je een keer verhinderd dan mag dat geen effect hebben op je soms jarenlange topprestaties!!!

Het zal u niet ontgaan zijn, dat de leden van HSV de Zeebaars uit Scherpenisse, al vanaf de oprichting, vele successen hebben behaald en al vele malen op de hoogste podia hebben mogen staan. Hun gedrevenheid, professionaliteit, kennis, kunde en vooral ook plezier, zorgen er samen voor dat HSV de Zeebaars in de hoogste regionen meedraait!

Om maar eens wat voorbeelden te noemen uit het jonge verleden:

Dirk Westdorp werd in 2011 korpskampioen bij de Selectie Kust Zuid, samen met o.a. Bram Gunter en Jan Kodde! Maar ook internationaal heeft Dirk zijn wedstrijden mee kunnen vissen zoals bijvoorbeeld de interlandwedstrijden Nederland - Engeland - Belgie en pakte daar ook zijn prijzen mee.

Martijn Westdorp, de zoon van Dirk, werd in 2006 Nederlands Kampioen bij de jeugd. Hij deed 3 keer mee aan het Wereldkampioenschap Kustvissen en behaalde daar met het team zilver en brons!

Zo hebben we een lid, Arjan Heijboer, die zelfs 2 keer achter elkaar, in 2008 en 2009, Nederlands Kampioen Kustvissen werd. Arjan deed voor die tijd al 2 keer mee aan het WK Kustvissen voor jeugd en behaalde daar al een keer brons met het team! In het visblad is een artikel verschenen over Arjan en zijn keurige prestatie.

Klik HIER om dat artikel met mooie foto's te lezen / bekijken.

En wat te denken van Jeromy van Houdt en Corne Westerlaken die in 2012 Wereld Kampioen werden? Jeromy van Houdt behaalde zelfs individueel goud ! Corne werd Nederlands Kampioen in 2010 bij de jeugd, deed 3 keer mee aan het WK en behaalde daar, samen met Jeromy, in 2011 brons en dus in 2012 ook nog eens goud met het team! Jeromy werd overigens in 2007 al Nederlands Kampioen Kustvissen bij de jeugd!

Coen Fase werd in 2012 Nederlands Kampioen bij de jeugd, won de Steiloore Cup in 2012 en viste alle 'cracks' van Nederland naar huis!

Pim Fase (inderdaad de broer van) behaalde met de Nederlandse jeugdploeg brons op het Wereld Kampioenschap in Melilla. Eerder was Pim in 2012 al derde geworden bij het Nederlands Kampioenschap Kustvissen en behaalde dus brons.

Door de jaren heen zijn er vele vakwinnaars geweest bij grote (internationale) wedstrijden, zijn er ook heel veel eerste, tweede en derde plaatsen behaald bij diverse grote wedstrijden, voorselecties en topcompetities.

Ook de korpsen hebben vele successen geboekt. Om er maar wat te noemen: winnaar van de prestigieuze Penn Korps Competitie in 2011 en de Steiloore Cup in 2012 en de Selectie Zuid in 2011.

Dit zijn zo maar een paar voorbeelden. Genoemde leden hebben nog veel meer prijzen behaald en leden die niet genoemd zijn kunnen ook vissen als de beste! Sommige kiezen er voor om geen wedstrijden te vissen of alleen de clubwedstrijden en daar hebben we ook alle begrip voor. Anderen doen incidenteel aan grote wedstrijden mee en pakken op die manier hun prijzen. Bij HSV de Zeebaars ben je zo vrij als een vis! We laten elkaar in waarde en steken een helpende hand uit waar nodig  >>>  het plezier in de hobby, weet u nog wel?!

Er zijn ook prestaties van een heel andere orde: Wat dacht u van Rini Anemaet (oud-voorzitter) die Specimen of Ten Species Award kreeg uitgereikt voor de vele soorten die hij ving in Ierland? Een echt unicum ! En wat dacht u van al het werk wat vrijwillig verricht wordt t.b.v. de vereniging? Alleen dat is al een hoofdprijs waard!

Zo ziet u maar dat plezier in de hobby en het lidmaatschap van een mooie gedegen vereniging tot grote successen kan leiden. Begint het bij u nu ook te kriebelen? Wilt u ook (gaan) (zee)vissen? Wilt u ook bij de besten horen? Ook zo'n mega beker op uw nachtkastje? Of heeft u liever zo'n grote zilveren haak aan de muur? Toch liever een medaille? Kom eens kijken bij een wedstrijd of wordt lid van onze gezellige vereniging. Al doende leert men zegt het spreekwoord, maar het wiel opnieuw uitvinden is niet echt nodig... Inschrijfformulieren en data vindt u elders op deze website!