Gemeentewateren Tholen nu bevisbaar met (jeugd)VISpas

Visles De Veste in Tholen.jpg

Vanaf 1 september 2017 mag er gevist worden in alle wateren die eigendom zijn van de gemeente Tholen. Binnen de gemeente Tholen wordt er steeds meer gevist in de binnenwateren.

Goed viswater dichtbij huis is van essentieel belang om de jeugd enthousiast te maken en te houden voor het vissen. Omdat er aan de Thoolse dijken op het gebied van zeevissen nog maar weinig te beleven is, zijn de zoete gemeentewateren – waar de visstand overigens goed is – nóg belangrijker geworden. HSV De Zeebaars heeft daarom, met steun van Sportvisserij Zuidwest Nederland, de gemeente Tholen gevraagd om het gemeentelijk water beschikbaar te stellen voor de hengelsport, zodat iedereen – jong en oud – hier legaal een hengeltje uit kan gooien. De gemeentewateren zijn inmiddels opgenomen in de Visplanner. Kijk voor meer informatie op www.visplanner.nl.

Word lid!
Via HSV De Zeebaars kun je dus heel gemakkelijk een VISpas of JeugdVISpas aanschaffen. Een VISpas kost €40,- per jaar en een JeugdVISpas slechts €12,50! Met één van deze twee documenten heb je dus voldoende om in jouw dorp te kunnen vissen zonder risico om bekeurd te worden.

Informatie en ideeën gevraagd
We weten dat er een aantal leuke zoetwater stekken zijn binnen de dorpskernen op Tholen, maar toch zijn we opzoek naar meer informatie. Op welke gemeentewateren is er bijvoorbeeld leuk vis te vangen en zouden we kunnen promoten op onze website?

Ook staat er veel riet in een aantal sloten. Dit kan sommige visstekken flink belemmeren. We willen graag weten welke waterlopen dit zijn zodat we hier in de toekomst misschien visstekken kunnen creëren in overleg met de gemeente.

Of wat dacht je van een zoetwater/karper viswedstrijd op Tholen? Kortom, heb je ideeën of kun je ons hierbij helpen dan horen we dat graag! Stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen contact met je op!

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button