Column oktober 2014

Hengelsportvrienden,

 

Hoogste tijd alweer voor een column. De tijd vliegt en voor je het weet is de maand september alweer voorbij. Een maand waarin we het WK Kustvissen hadden voor senioren en dames en waar het herenteam een mooie bronzen medaille behaalde. Het was een mooie happening en alles is op zo'n WK ook professioneel geregeld. Behalve de verslaggeving dan... Dat liet en laat nog steeds te wensen over. Het is toch raar als de ploeg van Sportvisserij Nederland aan de Franse stranden een WK staat te vissen dat dan andere partijen het nieuws van de dag als eerste melden. Ik zeg partijen omdat het bijna lijkt op belangenverstrengeling. Zelfs deelnemers zijn niet vrij om 'een verslag van de dag' uit te brengen en staan als het ware onder censuur.  Reden voor anderen om te stoppen met de verslaggeving van dit WK. Jammer hoor, het zet een domper op wat een echt nationaal hengelsportfeest zou kunnen/moeten zijn. Sport Visserij Nederland zou hierin gewoon het voortouw kunnen en moeten(!) nemen om duidelijke afspraken te maken, waarbij ze er zelf zorg voor moeten dragen dat het nieuws, a la minute, op de website geplaatst wordt; al is het 's avonds laat! Dat is de enige manier om dit soort 'toestanden' te tackelen. Nu krijg je van die belachelijke situaties dat er gestrest en heel zenuwachtig geknipt, geplakt en gekopieerd wordt om toch vooral maar wat nieuws op een of andere Facebookpagina te kunnen brengen en waarbij de vraag dan is: klopt dit wel? Het nieuws komt toch wel naar buiten; is het niet via de reguliere weg dan komt het wel via bijvoorbeeld Spaanse of Zuid Afrikaanse media naar buiten. Dan is het toch zaak dat je dat voor bent en adequaat op het nieuws reageert en dit ook zo snel mogellijk naar buiten brengt op de juiste manier?

Brons op WK Kustvissen 2014 Jeromy van Houdt namens HSV De Zeebaars uit Scherpenisse

In het 'thuisland' liepen de vangsten behoorlijk terug hoewel je het af en toe ook kon treffen. Zomervis en wintervis werd door elkaar heen gevangen en afhankelijk van wat je stek was liepen de zoutwatervissen en de zoetwatervissen ook nog door elkaar heen....  Iedere keer weer een verrassing wat er boven water kwam. Opvallend is dat er enorm veel scholenbaarsjes (zeebaars) gevangen wordt. Als die de kans krijgen om nog een jaar of twee, drie door te groeien, dan kunnen we nog wat beleven... Ook werden en worden er al leuk formaat gullen gevangen terwijl er ook nog vloermatten van tongen de kant op gedraaid worden. Nu de temperatuur aan het zakken is  zullen de scharren snel acte de presence geven en kunnen we de vriezer weer vullen.

Op 25 oktober vist HSV De Zeebaars de 2e clubwedstrijd op het strand van Zoutelande dus dat kan wel eens een mooi scharrenbal worden. Of een wijtingenbal...... Meld je aan en doe mee! We vissen aan Zoutelande centrum dus parkeren onderaan de trap. Deze trap nog even over en je staat op het strand. Vangen maar!

Onlangs is er ook weer een bestuursvergadering geweest waarbij we een nieuwe penningmeester benoemd hebben: Jeromy van Houdt. Hij hoopt zich snel in te werken en heeft beloofd om goed op de kleintjes te passen. Verder is het wel en wee van de vereniging besproken. We hebben met de hele club de lijn omhoog goed ingezet en dat moeten we continueren. Dat vraagt uiteraard om inzet en dat is er mede de oorzaak van dat we de leden nauwer bij de vereniging gaan betrekken. Zo gaan er taken die normaliter allemaal door het bestuur gedaan werden overgeheveld worden naar (gewone) leden. Je kan dan denken aan het schrijven van een wedstrijdverslagje, het assisteren bij het inschrijven van een wedstrijd, het uitzetten van een wedstrijdparcours, het ophalen van de wedstrijdnummers, vlaggen etc. en zo zijn er nog wel een aantal zaken op te noemen. We gaan uit van een vereniging die bestaat uit en door leden. Met elkaar hebben we een schitterende vereniging en dat moeten we zo zien te houden of waar mogelijk nog zien te verbeteren. Voor de toekomst is dit beslist noodzakelijk! Ook de websitestatistieken zijn aan de orde geweest en ook wat dat betreft mogen we gewoon heel dankbaar zijn! Dit soort aantallen is waar we niet eens van hadden kunnen dromen. Veel bezoekers, ook vanuit het buitenland, die het leuk vinden om de, o zo Hollandse, foto's te bekijken en die ook gecharmeerd zijn van de breedte aan informatie die de website dagelijks publiceerd. Middels een betrouwbare (betaalde) versie van een bedrijf dat deze gegevens voor ons bijhoudt en vastlegt kunnen we dit exact "determineren".  Daarom ook een woord van dank aan al onze buitenlandse bezoekers (all over the world), die trouw onze website bezoeken en waarvan we ook positieve reacties mogen ontvangen. Er worden zelfs vangstfoto's doorgemaild en geappt van hun vangsten in Verweggistan! Prachtig toch? Gelukkig hebben we op tijd de omslag gemaakt om ook niet alles meer met Facebook te delen omdat dat op den duur weliswaar een piek aan bezoekers vertoond, maar dat dit een soort van "zwevende kiezers" lees: bezoekers genereerd en waar je voor je continuiteit niets aan hebt. Positiviteit is reclame; maar daar tegenover staat dat negativiteit ook reclame geeft; maar wel eentje die je niet wil...

Stijgende lijn in de websitebezoekers

Onze jeugdleden hebben tijdens het afgelopen Nederlands Kampioenschap Kustvissen ook weer uitzonderlijk gepresteerd. Jongens we zijn buitengewoon trots op jullie. We waren samen met HSV Westkapelle zo ongeveer huisleverancier! De gebroeders Fase wisten zelfs beslag te leggen op de 2e en 3e plaats en kwamen met zilver en brons naar huis! Joeri Minderhoud werd de nieuwe Nederlandse Kampioen en vanaf deze plaats nogmaals onze felicitaties!

Ook het bootvissen, wat mede georganiseerd werd door Jongerenwerk Tholen, was een enorm succes. Wat hebben de jongelui genoten! Kijk maar eens naar het foto verslag elders op deze website. Het plezier straalt van de gezichten af. Namens HSV De Zeebaars werden er nog goed gevulde goodiebags uitgedeeld met leuke hebbedingetjes en die werden gretig in ontvangst genomen. Misschien zit er wel iemand tussen die we later op een NK- podium zien staan.... Jongelui: lid worden kan altijd, ook dat vind je hier op de website! Van ons krijg je in ieder geval alle aandacht die je verdiend. Denk er maar eens over na, want wat is er nu leuker, om samen met je vrienden, een leuke wedstrijd te vissen en even lekker je koppie helemaal leeg te laten waaien...?

Goodiebag van HSV De Zeebaars uit Scherpenisse

De dijkverzwaringswerkzaamheden op ons "huisparcours" Moggershil zijn zo goed als afgerond en er is een nog mooier parcours ontstaan! Maar ja, de vis he? Laten we hopen dat we hier in de toekomst zeker nog wedstrijden kunnen organiseren. En wie weet: misschien heeft deze dijkversterking wel een positieve aantrekkingskracht op de vissen! Maar voor alles geldt: als HSV De Zeebaars willen we vis vangen tijdens wedstrijden en zullen we dus parcours opzoeken en inplannen waar rond de ingeplande data ook daadwerkelijk vis te vangen is. Dat is toch waar we het uiteindelijk allemaal voor doen? Alleen op die manier kunnen we er weer leuke, gezellige, maar vooral ook, echte wedstrijden van maken. Bij deze zijn jullie dus allemaal weer uitgenodigd! Neem je buurman of buurvrouw ook een keer mee (rollator geen bezwaar) en laat ze eens proeven van de gezellige sfeer die er heerst. Wedden dat ze binnen de kortste keren ook een soort van verslaving opgelopen hebben? Maar gelukkig: deze verslaving werkt positief uit!

Tot ziens allemaal aan de waterkant!

 

Groet

LM

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button