Column 5 september 2014

 

 

De vakantieperiode zit er voor het gros van de Nederlanders weer op, de scholen zijn weer begonnen en velen gaan over tot de orde van de dag. Ondanks een korte maar heftige regenperiode, mogen we denk ik niet klagen over het weer van de afgelopen zomer. Het was sneu voor hen die precies in die natte periode op de camping stonden, maar ach dat geeft ook wel weer verbroedering. De batterijen zijn weer opgeladen en we kunnen er weer tegenaan!

Helaas zijn er anderen onder ons die met gemengde gevoelens terug zullen kijken op deze periode. In onze gedachten zijn we bij familie de Graaf die een geliefd familielid moeten missen. Cees de Graaf overleed 29 augustus j.l. op een leeftijd van 59 jaar aan een ernstige ziekte. Wij hebben Cees mogen kennen als een positief mens, een sportvisser in hart en nieren en als een toegewijd mede-bestuurslid en penningmeester van HSV De Zeebaars. Altijd in voor een praatje, altijd belangstellend, een gezelligheidsmens pur sang met het hart op de juiste plaats. Zo zullen wij hem ook altijd herinneren. Cees heeft veel voor de vereniging betekent en heeft ook mede door zijn sportieve prestaties onze vereniging 'op de kaart' gezet. Vanaf deze plaats willen wij de familie en in het bijzonder zijn oude moeder, veel sterkte toewensen met het verlies van hun geliefde. Afgelopen donderdag, 4 september, hebben we Cees naar zijn laatste rustplaats gebracht. Dat Cees een gewaardeerd mens was bleek wel uit het feit dat velen afscheid van hem kwamen nemen. Veel collega's, (oud)bestuursleden en vrienden waren bij deze droevige plechtigheid aanwezig. Cees is in zijn woonplaats Scherpenisse begraven. We zullen hem zeer missen.

Zo wisselen leuke en verdrietige gebeurtenissen elkaar af. Het leven gaat door; we moeten verder, maar het is goed om daar af en toe wel bij stil te staan! Ook voor de vereniging breekt de tijd aan dat we weer aan het nieuwe seizoen gaan beginnen. In eerste instantie hadden we de eerste wedstrijd voor eind augustus gepland maar gezien de vangstberichten hebben we deze eerste wedstrijd verplaatst naar 27 september aanstaande. We zitten dan wat verder in het seizoen en dan is de kans om een visje te vangen veel groter en dat is toch de bedoeling als we de hengels in stelling zetten? Bij deze zijn jullie allemaal van harte uitgenodigd op deze eerste bekerwedstrijd. Motiveer elkaar weer om mee te doen aan deze clubwedstrijden. Gezien de locaties waar we deze wedstrijden willen gaan houden, zullen we allemaal ons visje weer kunnen vangen en kunnen we er met elkaar weer een echt gezellig wedstrijdseizoen van maken. Ook de jeugd is bij deze hartelijk uitgenodigd! Neem je (klein)kinderen gewoon een keer mee. Misschien zijn ze direct verslaafd aan deze mooie tak van sport en dat is veel beter dan aan een computer....

Over een enkele week start ook het WK Kustvissen in Vieux boucau les bains in Frankrijk.  Ook ons (bestuurs)lid Jeromy van Houdt heeft zich voor dit WK geplaatst. Gezien zijn ervaringen en prestaties  in het verleden op het NK en WK voor jeugd, moet dit voor hem een 'appeltje - eitje' zijn.... We zullen deze ploeg nauwlettend volgen en wensen hen nu alvast alle succes toe! Met minder dan goud nemen we geen genoegen... :-)

De maand augustus was er ook weer een van een absoluut nieuw record. Nog nooit in de geschiedenis van onze club bezochten zoveel mensen onze informatieve website! We hebben het echt over duizenden en nog eens duizenden UNIEKE bezoekers die, werkelijk waar, van over de gehele wereld het wel en wee van vissend Nederland via onze website volgen. Fijn dat het vele werk zo gewaardeerd wordt! Het vormt voor ons de uitdaging om de website en dus jullie, steeds weer van nieuwe informatie te voorzien. En of dat dit nu uitslagen zijn, wedstrijdverslagen, vangstberichten, onderzoeken, informatie over visstekken, visrecepten etc. etc.: wij blijven up-to-date! Breng dus regelmatig een bezoekje aan de website; dan ben je weer helemaal bij! Wil je nu echt niets missen?  > > > Like ons dan op Facebook! Op die manier mis je echt niks meer! Wijs je medevissers op het bestaan van deze website zodat ook die 'beslagen ten ijs' kunnen komen.

De vangsten beginnen voorzichtig weer aan te trekken. Vooral met name in de Europoort wordt weer leuk tong en nu ook al mooie gul gevangen.  De zeebaars is zich ook weer aan het volvreten dus de kans is groot dat je ook zo'n gestekelde ridder aan de haak slaat. En uiteraard vang je ook wel eens bot....letterlijk en figuurlijk soms... Maar ja, daarom heet het vissen en geen vangen...! Dus wat let je? Op naar de waterkant. Lekker even je hoofd leegmaken en gezellig met vrienden of met je buurman een hengeltje uitwerpen.  Gun elkaar wel de ruimte op je visstek, neem je rommel weer mee naar huis of dump het in de afvalbak zodat we als nette en vriendelijke sportvissers te boek blijven staan. Dat komt niet alleen de sport, maar ook de mogelijkheid om nog ergens te kunnen vissen, ten goede !

En word je nu binnenkort door je partner om boodschappen gestuurd? Ga dan even naar de Jumbo in Sint Annaland. Zoveel voordeel daar!...en je krijgt er nog muntjes op de koop toe. Enne...die muntjes mag je weer in de spaarkoker van HSV De Zeebaars uit Scherpenisse stoppen. Zo steun je je eigen portomonee en onze prachtige club!

 

LM

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button