Kokkels en mossels

 

Kokkels ( Cerastoderma edule) en Mossels (Modiolus modiolus / Mytilus edulis)

 

Kokkels

 

Kokkels (en mossels) is een gemakkelijk verkrijgbaar en een heel goed aas. Met laag water, of op en tussen de steenstort, liggen ze feitelijk al uitnodigend op u te wachten. Toch is dit een aas wat bij ons niet veel gebruikt wordt. In de zuidelijke landen wordt dit juist heel vaak gebruikt.

 

Mossels

 

Komt dit doordat het zo moeilijk op de haak te zetten is? Dit hoeft echt het probleem niet te zijn! U kan het vlees net als bij de Mesheft, met bindelastiek bevestigen. Een andere optie is om het verse vlees thuis al op uw haaklijn te zetten en het dan in een ijsblokjes-houder in de vriezer te plaatsen. Als u gaat vissen breekt u de ijsblokjes met het bevroren vlees op de haak, uit de houder en laat dit in een thermosfles zakken. Het haaklijntje laat u over de 'flessenhals' hangen. U hoeft nu alleen maar uw haaklijntje aan uw staande lijn te klikken met een wartel o.i.d. en u bent klaar om te vissen. U kunt er flinke afstanden mee behalen, zonder dat het zachte schelpvlees van uw haak vliegt. Als uw lood op de bodem ligt ontdooid het schelpvlees en komen de geurstoffen en sappen vrij. Het is een goed aas voor alle vissoorten.

Dit aas is gemakkelijk te verkrijgen, want het is gewoon te koop in de supermarkt en bij visboer.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button