Vandaag was dan eindelijk de grote hoeveelheid energie uit de golven vertrokken, maar niet bij ons. Wij eten genoeg dankzij onze chefkok en zijn strijdlustig, ondanks de trieste vangsten. Na twee afgelaste wedstrijden vanwege te grote golven waarbij de veiligheid van de deelnemers niet kon worden gegarandeerd, ging het vandaag dan eindelijk- en toch nog van start. Een WK van niet vier wedstrijden, maar twee wedstrijden. Eigenlijk alles of niets.

Volgens één van onze controleurs is de visserij geen catastrophe, maar een misére. Oke, we hebben niet veel tijd, want enkelen zijn tussen de 100 grams frikandellen door in rep en roer. We vissen vandaag de eerste wedstrijd namelijk weer een goede klassering. Een vierde plaats. Eigenlijk weinig tijd voor een ‘fatsoenlijk’ verslag, maar we willen jullie wel op de hoogte houden. Terwijl de frituurlucht door ons huisje dwaalt, hierbij een korte terugblik op vandaag;

In vak A stond Rini. Die deed het prima. Hij ving vier maatse visjes op diverse afstanden en met verschillende technieken. Harder, zeebaars, gestreepte zeebaars en gestippelde zeebaars. Een vierde plaats in het vak.

In vak B stond Michel. Er werd zeer weinig gevangen, maar met een baarsje van 16cm behaalde hij een 6e plek in zijn vak.

In vak C stond Jeromy, maar helaas geen vis.

In vak D was het onze Volpi die deur op een kier zette naar het podium. Na een angstige dril ving hij de op één na grooste vis van de wedstrijd. Een baarsje van 45cm, goed voor vakwinst.

In E was het Martijn die er alles aan deed om geen nul te behalen. Maar helaas geen vis.

We gaan snel verder met voorbereiden en klaar maken voor morgen want het wordt nu echt alles of niks. We hebben nog kans en gaan ons best doen.

Tot morgen!

Groet,

De mannen van De Zeebaars.