Afgelopen woensdag zijn we na een flinke slijtage slag op de Franse snelweg dan eindelijk aangekomen op onze bestemming in Mimizan plage. Een prachtig huisje met zicht op zee en een grote garage voor onze visspullen erbij. Perfect om ons goed voor te bereiden op het WK. Zeker met een eigen chefkok erbij. Uiteraard hebben we onze clubkoelkast meegenomen voor het aas goed te houden en het clubvriezertje voor de koelelementjes.

Flink trainen
De afgelopen drie dagen hebben we flink getraind. ’S Ochtends om 6 uur de frituurwekker met verse koffie en hup het strand op. Na de ochtendtraining met z’n allen evalueren en filosoferen over de volgende training die we in de avond afronden. Het is dus geen vakantie, maar hard werken.

De omstandigheden zijn op dit moment heerlijk. Tussen de 25 en 30 graden en het zonnetje op de…. kop. Mooi rustig zeetje en af en toe een visje. Diverse soorten hebben we al kunnen vangen en vele technieken uitgeprobeerd. Onze chefkok bereidt ’s avonds direct onze vers gevangen vis op de bakplaat. Heerlijk met een paar gefrituurde Zeeuwse bonken erbij afgewisseld met een 100 grams frikandel en wat Franse kebab.

Zeer diverse soorten
Zo vingen we naast de bekende zuidelijke soorten zelfs een hagedis erbij. Achteraf niet geheel verrassend want het bleek ook hagedissenlijn te zijn. Verder heeft onze captain ook nog een lokale visser moeten helpen in nood, waarvoor we nog een mooi presentje hebben gekregen. Bedankt Nol!

Het weer gaat veranderen
Helaas gaat het weer vanaf vandaag veranderen en raken we het zonnetje kwijt. Het gaat bewolkt worden, regenen en er komt wind. Niet alleen de temperatuur, maar ook de visserij zal daarom gaan veranderen, maar we zijn er klaar voor. We zijn nu onderweg om Volpini op te halen op Biaritz zodat we compleet zijn en op volle sterkte komen. Verse kuitjes erbij.

Morgen nog even parade lopen, shinen op de rode loper en maandag gaan we starten met de officiële training.

We houden jullie op de hoogte en we hebben er zin in om te beginnen.

Team HSV De Zeebaars korps 1