Afgelopen zaterdag 28 januari had HSV De Zeebaars haar 1e wedstrijd op het programma staan. Er werd gevist op het strand van Dishoek.
De nationale selectie jeugd had gevraagd om mee te mogen doen alvast als voorbereiding voor het Wereldkampioenschap Kustvissen voor Junioren wat in oktober dit jaar gevist wordt aan de Zeeuwse stranden. Het bestuur had besloten dat dit geen probleem was en dus deden er 12 extra jeugdvissers mee en dat was gezellig en sportief.
Van de eigen club waren er helaas slechts 15 deelnemers. Gelukkig zat het weer erg mee. Een stralend zonnetje en bijna geen wind. In januari maak je dit niet vaak mee.

In totaal waren er dus 27 deelnemers verdeeld over het strand. Vanaf het begin werd duidelijk dat er weinig vis gevangen zou worden. Slechts een aantal scharren, een enkele bot en één wijting was de buit in totaal. Het was wel een spannende wedstrijd omdat elk visje belangrijk was.
Uiteindelijk won Bjorn Mies de wedstrijd met 6 vissen en in totaal 145cm. Martijn Westdorp werd 2e met 126cm (5 vissen) en Johan van Tiggele behaalde de 3e plaats met 116cm en 5 vissen. Johan was tevens de beste veteraan en won daarmee als extraatje een flesje Jägermeister. Bij de jeugd won Luuc Neele met twee vissen en 39cm.

De club had voor wat extra prijzen gezorgd dus ook velen hadden prijs. De kanjerpot moest gedeeld worden tussen Rini Neele en Jan van Haaften. Beiden vingen een vis van 30cm.

De volgende wedstrijd wordt niet aan Waarde gevist maar op 18 maart aan Pernis. Hopelijk zijn er dat wat meer deelnemers.