Beste sportvrienden

Zoals op de feestavond reeds door onze voorzitter Martijn vermeld, had ik mij beschikbaar gesteld om het wedstrijdverslag van onze laatste wedstrijd te maken, de reden voor deze “bereidwilligheid”? het was weer een dag om nooit te vergeten!

Zaterdagochtend 19 November en nadat ik gedurende de nacht al diverse keren wakker was geworden van de “striemende” regen op mijn slaapkamerraam, en daarbij de weervoorspellers van Nederland b.v. weer stevig “verwenste” omdat de verwachte weersvoorspelling die aan het begin van de week voor deze dag was afgegeven wederom voor geen meter klopte ging om 06.15 uur het alarm en was het tijd voor snel wassen, en uiteraard koffie.

Ik was blij dat ik de dag voorafgaand reeds de visspullen in de auto had geladen, maar besloot om gezien het tegenvallende weer toch nog even snel de visparaplu uit de schuur te halen, omdat de grijze lucht weinig goeds voorspelde.

Rond 07.20 was ik in Halsteren gearriveerd om mijn vriend en vis maat Hans op te halen, en nadat ook zijn visspullen netjes in de auto waren opgeborgen gingen we op weg.

Nou ja… op weg…dat was ongeveer 30 meter, want op mijn vraag of hans ook het benodigde zee aas bij zich had begon de uitdaging. Door een “Babylonische” spraakverwarring was Ik in de overtuiging dat Hans het bij Nol bestelde aas op zou halen, en Hans in de veronderstelling dat ik het opgehaald had! Conclusie…daar zaten we dus rond 07.30 s ’morgens in de auto met al onze visspullen maar..zonder aas.

In een opwelling kon ik maar een oplossing bedenken en dat was Martijn bellen. Deze nam gelukkig direct de telefoon op, en nadat hij kennis had genomen van ons dilemma, gaf hij aan dat ik echt geen 10 seconden later had moeten bellen want hij stond net op het punt om in zijn auto te stappen, en dat hij nog wat slikzagers had liggen die hij voor ons mee zou nemen.

Gerustgesteld gingen wij op pad naar de geplande locatie van deze laatste viswedstrijd namelijk de Dintelhaven, met de afspraak dat op ook echt op zou zijn en we voor zover het aas dat Martijn nog had ons in ieder geval in staat stelde om mee te vissen.

Aangekomen op de vislocatie waren Peter en Sander reeds aanwezig, en deden wij met de nodige humor verslag van ons aas debacle. Nadat Hans het bisnummer voor ons uit de “ballenzak” had getrokken kwam Sander met een krant met aas aanlopen!! Met de opmerking van Sander “het is niet veel maar alle beetjes helpen” gingen wij met de auto naar onze visstekken voor deze wedstrijd nummers 4 en 5.

Reeds tijdens het gereed zetten van de benodigde visspullen viel op dat het echt gemeen koud was, een “gure” oostenwind en een grijze lucht voorspelde weinig goeds en liet niets heel van de beloofde zonnige dag die zoals reeds eerder vermeld voor deze dag was afgegeven.

Links van ons stonden op plaats 1 en 2  Peter en Emile, die ook nog het nodige aas kwamen brengen!! en hadden we dus samen met het aas dat ook Martijn en Dirk nog bij elkaar hadden gesprokkeld  ruim voldoende. Om 10.00 kwam het verlossende signaal en kon de uitdaging voor deze dag beginnen.

Met totaal 21 deelnemers was de locatie aardig gevuld, echter bleek al snel dat de combinatie van oosten wind en “lui tij” niet de voor deze stek gebruikelijke ideale omstandigheden bood om vis te vangen.

Echter kwam na een zeer rustige start hier en daar een vis boven, en na de geplande 4 uur bleek dat er toch een totaal van 86 vissen waren “geland” met een totale lengte van 16 meter, en dus al met al geen slecht resultaat gezien de omstandigheden.

Het waren uiteraard weer de “werpkanonnen ”van onze club die de meeste vis op de kant hadden weten te krijgen met echter een uitzondering…..ons jeugdlid Luuc die maar liefst 6 vissen met een totale lengte van 1.32 meter wist te vangen!! Echt een geweldige prestatie.

Na het eind signaal was het snel inpakken en in een heerlijk verwarmde auto rap naar huis met een korte tussenstop in halsteren om de visspullen van Hans af te zetten en een koffie.

Nadat ik thuis mijn visspullen uit de auto had gehaald en alvast de molens had afgespoeld snel een warme douche en omkleden voor het 2e gedeelte van deze dag…de feestavond!

Rond 17.50 arriveerde wij in de “place to be” waar onze feestavond traditioneel wordt gehouden namelijk de feestzaal van café “an de sloove” waar rond 18.30 Andre het buffet opende.

Na wederom een heerlijke maaltijd waarbij het echt aan niets ontbrak was het tijd voor de prijsuitreikingen en loterij.

De opkomst voor zowel het buffet als de prijsuitreiking werd gelukkig gekenmerkt door de aanwezigheid van de toekomst van onze club namelijk veel jeugd. En reeds tijdens de uitreiking van de diverse onderdelen bleek dat met name onze jeugdleden over het afgelopen seizoen enorm goed hebben gevist!!! En dat beloofd wat voor de toekomst.

Na een zeer gezellige avond viel voor ons rond 22.00 “het doek” en namen wij afscheid van de “die hards” die ongetwijfeld lang zijn blijven hangen, en gingen we weer op weg naar huis.

Afsluitend was het wederom een gezellige (maar zeer koude) dag, en avond, en wil ik nogmaals Martijn,Dirk,Sander,Peter en Emile echt ENORM bedanken voor het beschikbaar gestelde aas echt TOP mannen!! En wens ik een ieder die ik dit jaar niet meer zie en/of spreek heef fijne feestdagen en alle goeds voor 2023 en hopelijk wederom een geweldig en succesvol vis jaar.

Jan

Aansluitend nog een sfeer impressie van de diverse prijsuitreikingen: