Hierbij nog een laatste verslag met foto’s van het Wereldkampioenschap Kustvissen in Cyprus.

Verslag 4e wedstrijd
Op vrijdag 28 oktober visten we onze laatste en 4e wedstrijd. Wederom op het strand van Argaka. Nog een laatste mogelijkheid voor ons om te stijgen in het totaalklassement want we stonden op een 9e plaats. Het was Adrie die al snel twee gitaarroggen wist te vangen in vak B en later nog een drietal maatse vissen erbij. Omdat het gelukkig ging waaien – en er dus flink minder geep en geepmakreel werd gevangen – maakten we een goede kans omdat het ons aardig lukt om ‘bodemvis’ te vangen. Na wat sprintwerk en tips van onze reserve Martijn wisten Rini en Corne ook nog twee en één gitaarrog te vangen. In vak A stond Michel op een hopeloze stek en wist niet verder te komen dan een aantal eenpunters. In vak E stond Jeromy die op een diepe en heldere stek twee ‘net’ maatse visjes wist te vangen. We scoorden deze laatste dag dan ook erg goed met een 1e, 2e, 6e en 9e vakplaats wat ons uiteindelijk de dagoverwinning bracht. Doordat veel teams boven ons stonden een slechte dag hadden, waren we nog flink gestegen. Op slechts 1 punt van het podium eindigden we op een mooie 4e plaats en zo zie je maar dat je nooit mag opgeven!

Terugblik
Vooraf gingen we eigenlijk met nul kennis over de visvangsten aldaar van huis en moesten we het puur en alleen hebben van een drietal trainingsdagen vooraf en onze voorgaande ervaringen aan de Middelandse Zee.

Doordat we dagelijks twee keer gingen trainen hadden we aardig door wat er zat en hoe we deze konden vangen. Toch werden we de 1e en 2e wedstrijddag verrast vanwege het veranderde weer. Tijdens de training was het water namelijk troebel en werd er géén geep en geepmakreel gevangen. Dit hadden we namelijk wel geprobeerd, maar het water was niet helder genoeg. Vooral de Zuid-Europese landen en met name Spanje buitte dit goed uit. Wij konden door een goede loting de eerste dag nog een 5e plaats halen en de 2e dag werden we verrast doordat er op dit parcours ook nog geepmakreel werd gevangen. Eerlijk gezegd hadden wij deze nog nooit gevangen en lukte het ons niet om tijdens de wedstrijd op tijd te schakelen en deze ook te vangen waardoor we maar liefst als 16e eindigden. Wij weten zeker dat als het weer onveranderd was gebleven dat we dan een zeer goede kans hadden gehad om het podium te behalen.

Desondanks kijken we tevreden en trots terug op onze prestatie. We hebben weer enorm veel geleerd van dit WK, maar belangrijker nog: de sfeer onderling was fantastisch en we hebben er misschien wel alles uitgehaald wat er (nog) in zat en dat kun je wel zien aan het resultaat de laatste wedstrijddag.

Felicitaties en dankbetuiging
Rest ons nog om onze felicitaties uit te brengen aan de twee topteams uit Spanje en het uitstekende presterende Belgische team van DAM-Eria. Ook een dikke pluim voor de organisatie die dit voor het eerst organiseerde en eigenlijk ook een top prestatie heeft geleverd. En uiteraard bedankt voor jullie mede leven en steun vanuit Nederland. Dat heeft ons zeker geholpen.

Uitslagen en standen
Hieronder een overzicht van alle dag uitslagen en de eindstand (in PDF) op een rijtje;

Individueel Teams
Training Training
Wedstrijd 1 Wedstrijd 1
Wedstrijd 2 Wedstrijd 2
Wedstrijd 3 Wedstrijd 3
Wedstrijd 4 Wedstrijd 4
EINDUITSLAG

Groeten,

Korps 1 HSV De Zeebaars