Verslag feestavond

Beste sportvrienden.

Na 2 “bewogen” jaren was het eindelijk zover dat we met de Corona versoepelingen in staat waren om als club weer eens door een georganiseerde feestavond op Vrijdag 18 Maart bij elkaar te komen.

“The place to be” was uiteraard Cafe “An de Sloove” in het pittoreske Sint Annaland.

De feestavond werd geopend door onze voorzitter Martijn, die na een warm welkom aan alle aanwezige, even een moment stil heeft gestaan bij de “turbulente” tijd die wij door Corona achter ons hebben gelaten, en de impact hiervan op de wedstrijden. Want dat kunnen we gerust stellen, het is in vele opzichten een bewogen periode voor een ieder geweest.

Onze gastheer Andre nam hierna het woord om na een welkom het inmiddels gereedstaande buffet te introduceren. Het eten was zoals inmiddels wel gewend en bekend in een woord GEWELDIG!!, en uiteraard ontbrak ook het door onze voorzitter geliefde stoofpotje niet.

Nadat een ieder verzadigd was van het buffet en aansluitend het dessert, ging de rem eraf en was het tijd voor de prijsuitreiking.

Even een kort overzicht van dit onderdeel van de feestavond:

Bij de jeugd was het Daniel Verkerke die met 10 vissen en 456 punten de concurentie achter zich had gelaten.

1e Veteraan Johan van Tiggele

Grootste vis Adriaan Linge

En de aanmoedigingsprijs ging naar Adriaan Steenpoorte

En tsjaa bij het eindklassement heren, het was eigenlijk voor niemand een verrassing wederom de inmiddels bekende ( en beruchte) stroper….Sander!!! die met het enorme aantal van 122 vissen ook de Hoogersteger Troffee mee naar huis nam.

Wat zeker het vermelden waard is, is het feit dat in de top 10 van het klassement 2 Jeugdleden geëindigd zijn namelijk Daniel Verkerke op de 8e plaats en Adriaan Steenpoorte op de 10 plaats, echt fantastisch, en het ziet er naar uit dat onze Sander serieus concurrentie gaat krijgen!!!

Na een korte pauze om de glazen bij te vullen, en de loten voor de prijzentafel te verkopen, begon de verloting.

Er was behoorlijk gebruik gemaakt van het zeer goede werk van onze inmiddels afgetreden penningmeester Hans, en Corne had echt geweldig zijn best gedaan om een fantastische prijzentafel weg te zetten.

Het “klapstuk” van de prijzen ging na loting naar Marco Kooijman!!! Een hengel EN molen!! Dus nu nog goed draad erop Marco, en de kansen voor een serieus klassement plaatsing dit jaar zijn aanzienlijk gestegen.

Inmiddels was voor de verloting ook het rad van fortuin klaargezet, en was het Michel die de “honneurs” waarnam om de winnende nummers te draaien. De inzet waarmee onze Michel deze taak uitvoerde was echt geweldig, en na de eerste draaien aan het rad ging deze steeds soepeler lopen, en ben ik ervan overtuigd dat er af en toe zelfs rook vanuit het draai mechanisme kwam.

Er ging een “keur” aan prijzen via de verkochte loten en het rad naar de diverse aanwezige.

Visspullen zoals geepdobbers, de inmiddels “beroemde ZEEBAARS petten” die meer en meer echt een “collectors item” gaan worden, flessen met inhoud door Michel bestempeld als roosvicee, elektrische apparatuur, chocolade paashazen, viskoffers, je kon het zo gek niet verzinnen of Corne had het voor de prijzentafel aangeschaft.

Na diverse rondes, was het onze voorzitter Martijn die de avond afsloot, en een ieder in sommige gevallen met handen vol aan bekers en prijzen huiswaarts ging.

Afsluitend vanuit mij een aantal zaken:

Het maken van het verslag van deze feestavond zou in principe na loting toegewezen worden, maar toen na de vraag vanuit Peter aan mij of ik het druk had, en het verslag wilde maken, kon ik dat uiteraard niet weigeren. Maar zoals gezegd….IK heb het WEL druk, dus bij deze mijn oprechte excuses voor de “vertraging” maar ik hoop dat de inhoud van het verslag van deze feestavond de vertraging enigszins compenseert.

Het was echt een geweldige gezellige avond, maar een aantal leden “schitterde” door afwezigheid. Uiteraard heeft een ieder zeker na 2 “bewogen” jaren van beperkingen het nodige gepland en in te halen, ik hoop echter dat bij de volgende reeds geplande feestavond meer van onze leden aanwezig zullen en kunnen zijn.

Ik hoop ook dat onze kampioen na alle bekers en prijzen geen rugklachten heeft overgehouden, en zijn titel uiteraard ook dit seizoen met al zijn “geheime wapens” met hand en tand zal verdedigen.

We hebben in onze nieuwe bestuur aanwinst Michel ook direct een geweldige quizmaster  binnen onze “gelederen” ik hoop echter wel dat het rad van fortuin dit gaat overleven.

EN… ondergetekende had tijdens de verloting ook een prijs, een bierpakket. ECHTER bleek al snel dat er een fles uit het pakket ontbrak, en op mijn vraag aan michel hoe dat dit mogelijk was glimlachte deze alleen maar en keek met een speciale blik naar een van de tafels waar de overige bestuursleden de nodige alcoholische versnaperingen stonden te nuttigen.

Onderstaand een foto impressie van deze zeer gezellige en geslaagde avond, met dank aan onze club fotograaf Peter, en voordat ik het vergeet de volgende feestavond van onze geweldige vis club is reeds gepland en wel op 19 November zet dit dus in jullie agenda’s

Jan