Zaterdag 12 maart was het de 3e clubwedstrijd bij Pernis aan de Nieuwe Maas.

Rond 8:45 uur was het verzamelen nabij watertaxi Pernis.

Het is voor de eerste keer dat de club op dit parcours gaat vissen. Ter plaatse kwam er al snel een vriendelijke plaatselijk inwoner die zijn hond aan het uitlaten was een praatje maken. Volgens hem zit er genoeg vis voornamelijk bot op het diepe deel in de geul. De vooruitzichten waren dus goed. Deze vriendelijk meneer gaf ons ook nog een vraag mee. De Nieuwe Maas is binnenwater en volgens hem mag je maar met 1 haak vissen in binnenwater. Of we daar maar eens over gingen nadenken.

Na overleg met Corné die bekend is met dit parcours werd er besloten om een stukje voorbij de aanlegplaats van de watertaxi het parcours uit te zetten.

Na het startsein om 10:00 uur vlogen er 17 onderlijnen met elk 3 haken de Nieuwe Maas in.

In het begin van de wedstrijd werd er nog niets gevangen. Binnen het uur kwamen de eerste vissen boven water. Één van de eerste vissen die op de kant kwam was een mooie houting gevangen door Adriaan. Verder was het voornamelijk bot en een enkele schar. Alle deelnemers wisten minimaal 1 vis te vangen.

De wind stond in onze rug en achter de bosschage was het een aangenaam visweertje zeker wanneer de zon erbij scheen.

Ook op dit parcours wist Sander weer de meeste vissen te vangen. Hij wist met 10 stuks Michel met 5 cm nipt voor te blijven. Michel had 7 mooie botten gevangen. Bij de jeugd werd Machiel 1e met 4 vissen. De complete uitslag kun je hieronder vinden.

De kanjerpot was voor Adriaan met een houting van 39 cm.

In het begin van de dag werden we nog vriendelijk verwelkomt door de plaatselijk wandelaar. Tegen het einde van de wedstrijd werden we wat minder vriendelijke ontvangen door maar liefst 3 BOA’s. Over het vissen met 3 haken in binnenwater ontstond geen discussie maar wel over de sanitaire stop van Dirk. Het parcours ligt binnen de bebouwde kom en dat mag dan dus niet. Niks geen waarschuwing Dirk ging gelijk op de bon. Voor de vraag over het vissen met 3 haken in binnenwater zullen we later de reglementen nog maar eens op nakijken …

De volgende wedstrijd is op 23 april om 12:00 uur aan Domburg.

Tot dan.