Beste sportvrienden

Op zaterdag 27-11 J.L. is onze 8ste en laatste clubwedstrijd van dit “bewogen” jaar gevist. Na het “inmiddels bekende” kattenwasje en de eerste kop koffie van deze dag de spullen klaar gezet, en rond 08.30 kwam vriend Hans al voor het huis geparkeerd en werden de benodigde geselecteerde vis materialen ingeladen.

De “place to be” voor deze laatste geplande wedstrijd was de locatie aan het kustlicht nabij het “pittoreske” zoutelande. Wij arriveerde met nog steeds droog weer op het aanbevolen parkeerterrein, en daar waren reeds de nodige sportvissers aanwezig. Na het loten van de plaats voor deze wedstrijd was al snel duidelijk dat de opkomst voor deze wedstrijd zeer beperkt was, slechts 8 sportvissers hadden vandaag de motivatie op kunnen brengen om deze laatste wedstrijd te vissen, dus echt een zeer tegenvallende opkomst. Nadat Hans mijn spullen Keurig op de locatie had gebracht ( ja…ouderdom komt echt met gebreken) en Martijn de aanwezige vissers enigzins had gerangschikt om

zoveel als mogelijk de lege plaatsen op de locatie te bezetten zodat de eventuele vrije vissers niet tussen de wedstrijdvissers plaats zouden nemen, was het de tijd om de “werpkanonnen” op te tuigen en gereed te zetten. Na een alcoholische versnapering van vriend Hans ging het wedstrijd signaal, en waren we los.

Binnen het vak waar wij stonden viel de vangst enorm tegen, echter in het vak waar uiteindelijk ook de winnaars van deze wedstrijd vandaan zouden komen kwamen al snel de eerste vissen boven. We hadden zeker in het begin van de wedstrijd de “weergoden” mee, droog en zelfs even een flets zonnetje, wat het aangenaam maakte om op het strand te staan. Ook de nodige touristen lieten zich niet onbetuigd en waren redelijk massaal aanwezig. Na +- 2 uur in de wedstrijd waren binnen ons vak een Klein aantal vissen gevangen, maar was al snel duidelijk dat in het vak voor ons er enorm goed vis op kant getakeld was. Rond 13.00 ging de lucht al redelijk betrekken, en uiteindelijk gevolgd door regen. De touristen hadden reeds een “veilig heenkomen” gezocht, maar binnen de visvakken ging de strijd onverminderd door. Martijn had inmiddels ook de vis gevonden, dit was duidelijk te zien aan de witte kalk van de engelse krijtrotsen die bij enkele wijtingen die hij aan de kant haalde tussen de schubben zat, het was dus duidelijk… er moest echt enorm ge-cast worden om een visje te vangen. Met het opkomende water kwam ook het nadeel van deze stek weer naar boven, veel vast en spullen kwijt. Nadat ik 2x achter elkaar een onderlijn had verspeeld, was het wat mij betreft wel genoeg, en besloot ik om in de inmiddels stromende regen mijn spullen maar op te gaan ruimen. Nadat Hans mij assisteerde om mijn ​visspullen bij het door de formatie BLUF bezongen “oude strandhuis” weg te zetten, heb ik onder het genot van de stromende regen op de overkapping en een koffie het laatste half uur van de wedstrijd afgewacht.

Bij de prijsuitreiking bleek al snel dat met name in ons vak het laatste half uur best wel wat vis op had geleverd, echter….tegen de kanjers die in het vak voor ons geplaats waren was echt geen kruid gewassen. Ik ga er van uit dat een ieder inmiddels al notitie heeft genomen van de uitslag, totaal 62.43 meter vis, en een Winnaar met maar liefst 56 vissen !!!

Bij de prijsuitreiking is de laatste loting altijd om te bepalen wie het verslag mag schrijven, deze laatste loting was de eer aan Sander die….u raad het al!!! mijn kaart uit de aangeboden stapel visregistratie formulieren haalde ( BEDANKT VRIEND!!)

Rest mij om te eindigen met het begin, helaas een zeer tegenvallende opkomst. Het is wederom een raar en bewogen jaar geweest voor een ieder, en ik snap dat in een enkel geval de ” onorthodokse” aanvangstijden van geplande wedstrijden ook niet bijdragen aan een hoge opkomst. Ik hoop echter dat met het plannen van de wedstrijden van aankomend jaar(en) hier door het bestuur wat meer rekening kan

worden gehouden, EN dat weer meer sportvissers van onze geweldige club op de geplande wedstrijden aanwezig zullen zijn. Rest mij nog om een ieder fijne feestdagen te wensen, en een aankomend jaar met veel voorspoed en vooral goede gezondheid.

Jan