Verslag wedstrijd Dintelhaven 16 Oktober

Beste sportvrienden

Bij deze mijn invulling van mijn 3e prijs van de wedstrijd die op zaterdag 16 Oktober is gevist.

En nu zullen ongetwijfeld diverse lezers van dit verslag denken “ hoe bedoel je 3e prijs?” dus zal ik dit verslag in tegenstelling tot de standaard beginnen met het einde van deze wedstrijd namelijk de prijsuitreiking, en waarbij de laatste taak van in dit geval de voorzitter van onze geweldige club iemand vanuit het aanwezige “publiek” een vangst registratie kaart uit de stapel laat trekken om te bepalen wie het verslag van de wedstrijd mag maken.

De specifieke reden om dus met dit einde van de wedstrijd te beginnen, waren de woorden van onze trouwe sportvriend de weledele heer A. Munter, die met een glimlach de opmerking maakte “ dus wel een verslag meneer van den Broek, minimaal 2 kantjes, en geen 2 of 3 regels!!” En uiteraard zal ik mijn best doen om zoveel als mogelijk invulling te geven aan de verwachting en wens, maar 2 kantjes…..sorry dat gaat hem niet worden IK heb het namelijk WEL druk.

Dus laten we weer even terug gaan naar wat standaard van een dergelijk verslag verwacht mag worden, namelijk het begin van wat een wederom gezellige wedstrijddag zou worden.

Zaterdagmorgen 16 Oktober

Mijn alarm staat redelijk vroeg voor een zaterdagmorgen, en gaat als gepland om 06.15 af. Gelukkig had ik reeds op vrijdag al mijn benodigde vis materiaal al in de wagen geladen, dus na even een “kattenwasje” en aankleden is het direct naar de keuken voor een koffie. Het weer ziet er goed uit, redelijk bewolkt maar droog met een voor het jaargetijde ook redelijke temperatuur.

Om 07.15 start ik de wagen om naar onze geplande vis stek te rijden, de Dintelhaven, helaas deze keer zonder mijn vaste vis maat Hans, die terwijl ik dit epistel zit te schrijven samen met zijn lieftallige vrouw Janny ( voor en door naaste vrienden ook wel Juffrouw Janny genoemd) onderweg vanuit Frankrijk naar Nederland aan het reizen is na een welverdiende vakantie van ( wat was het 2 maanden of zo?!!) in zowel Frankrijk als Spanje ( wat een leven he…pensionado!!)

Rond 08.15 was ik op de geplande locatie, en na +- 10 minuten Kwam ook Martijn met vader Dirk aangereden. Al snel druppelde de deelnemers voor deze dag binnen, en zo ook “Jawel de grootste stroper van de club…Sander” die vrijwel achter mij aansluitend zijn steknummer voor deze wedstrijd uit de “ballenzak” haalde. Ik had zelf nummer 19 geloot, en “de stroper” had nummer 16. Redelijk bij mij in de buurt, dus alle gelegenheid om hem goed in de gaten te houden. Gelukkig stonden direct rechts van mij Matthijs en Jaap, die ook bekend zijn met de reputatie van deze stroper, en ik had dus 2 paar ogen extra om op hem te letten.

Nadat ook het laatste steknummer links van mij bezet was door een “laatkomer” ( Ardjan was gelukkig nog op tijd wakker gebeld) ging om 10.00 het signaal en was de wedstrijd officieel begonnen.

Het was een “slow start” van de wedstrijd, nog weinig water, maar al snel werden de eerste vissen “geland”.

Op de laatste nummers was het nog redelijk stil, en zelfs Ardjan die normaal gesproken snel de vis weet te vinden, haalde zijn onderlijn leeg uit het water. Er was echter wel op deze laatste nummers een uitzondering, en je raad het al… DE STROPER!!

Deze haalde al snel zijn eerste vissen uit het water, en ondanks het feit dat er direct controle was op wat voor een geheim wapen hij nu weer verzonnen had om de vis te vangen, kregen we alleen maar een glimlach van deze illustere visser maar meer niet.

Gelukkig kwam met het opkomende water ook de vis, en hoewel we gewend zijn dat er rond deze tijd behoorlijk wat wijting op deze stek te vangen is, viel dat nu tegen maar werden er wel spiering, zeebaarsjes en bot gevangen.

Op nummer 16 waar deze “boef” Sander stond te vissen kwam echter de een na de andere vis uit het water.

Gelukkig wisten op deze laatste nummers ook Matthijs, Jaap en Ardjan hun visje te pakken, en na tussendoor een heerlijke beker soep van Jaap genuttigd te hebben, EN zelf gerookte zalm van Dirk, ging om 14.00 alweer het eind signaal, en was de “strijd weer gestreden”.

De einduitslag mag, kan en zal voor een ieder die bekend is met onze club wederom geen verrassing zijn, het waren weer “de goden” van onze club die de eerste plaatsen in het klassement veroverd hadden, echt geweldig om deze vissers bezig te zien.

Uiteindelijk waren er 106 vissen gevangen, met een totale lengte aan vis van 19,36 meter!!

De prijsuitreiking liet even op zich wachten, en nadat een aantal leden hun bezorgdheid hadden geuit met de opmerking dat Peter toch niet in zijn auto in slaap was gevallen, kon onze voorzitter eindelijk het resultaat van deze wedstrijd communiceren.

Afsluitend kwam van de voorzitter de vraag om mbt de stekken voor het seizoen 2022 input te geven, en ik wil graag dit verslag afsluiten met input die ik om mij heen hoorde.

Allereerst:

Een secretaresse, die Peter kan “ondersteunen” in zijn taak om na de wedstrijd de uitslag uit te rekenen. De aanvullende input van Matthijs was dat deze dame ook voor de catering gedurende de wedstrijd kan zorgen ( koffie met bolus en schrobbelaar, broodje worst en/of bal en nog wat andere aanvullende taken).

En als stek voor volgend jaar, was er veel animo voor Noorwegen,

En Heer Munter, alles bij elkaar toch nog bijna 2 kantjes aan verslag, u kan (hopelijk) tevreden zijn.

Sportvrienden, bedankt voor een gezellige periode aan de waterkant, en voordat ik het vergeet onze “stroper” heeft aan het einde van de wedstrijd een gedeelte van zijn geheim verteld….Spaans bier speelt hier een hoofdrol in, dus aarzel niet om hem te benaderen om zijn geheim recept te onthullen.

Met vriendelijke groet

Jan