Omdat de Tholencup dit jaar helaas niet door kon gaan had het bestuur van HSV De Zeebaars een clubwedstrijd ingelast. Na overleg was er besloten om het toch nog eens aan de dijk bij Smerdiek te proberen omdat de vangstberichten goed waren. Enkele leden wisten er een paar weken geleden nog diverse mooie haaien, roggen en maatse zeebaarzen te vangen.

Op vrijdagavond 10 september moest het dan gebeuren. Er waren 18 deelnemers, waaronder weer vier jeugdleden. De wind was helaas zwak tot matig. Het eerste uur was het kijken naar elkaar wie er beet zou krijgen. Iedereen had een ander strijdplan. Vissen op grote haai, rog, zeebaars? Nee, het was Adriaan Lingen die als eerst een geepje wist te vangen. Na omschakelen wisten ook Peter en Sander zo’n geepje te vangen. Johan van Tiggele ving als enige een zeldzame oosterschelde-bot van ruim 30cm. Tegen het einde van de wedstrijd toen het donker werd, werd er gelukkig toch nog een paar baarsjes gevangen.

Het was deze avond de avond van Johan van Tiggele die bijna met alle prijzen naar huis ging. Hij won de kanjerpot (zeebaars 39 cm), hij werd beste veteraan (categorie 60 jaar +), maar ook winnaar overall. Klasse gevist Johan en nogmaals gefeliciteerd!

We maken ons nu weer op voor de volgende wedstrijd die half oktober aan de Dintelhaven zal plaatsvinden.

Groet,

Martijn Westdorp