Beste visvrienden,

Vandaag stond alweer de 10e en tevens laatste competitiewedstrijd op het programma.. plaats delict was het Europoortgebied en om specifiek te zijn in de Dintelhaven en dan het brede stuk achter het pomphuis..

Vooraf waren de verwachtingen weer hooggespannen.. zou er weer wijting te vangen zijn of zou de bot de hoofdmoot worden.

We visten van 10.00 uur tot 14.00 uur en zodoende mooi over het hoge water heen..wat is dit kanaal wel vaak de beste tijd is.. Ondanks het slappere getijde was er toch wel wat gang in het water wat vaak positief kan uitpakken voor de vangsten. Het weer was wel bewolkt maar gelukkig droog en met een westen/zuidwestenwind sta je daar altijd prima uit de wind.

Vanaf de eerste draai waren her en der al vissen te bewonderen en de hoofdmoot was wel de wijting met als bijvangst zeker de nodige komkommervissen (spiering) en ook wat mooie botten en wat grondels die gelukkig vaak dan net over de vereiste minimummaat van 10 cm waren..

Na 4 uurtjes hengelen was het alweer gedaan en bleken er 3 man te zijn met 24 stuks..en dat is toch een erg mooie uitslag! In totaal zijn er door 19 man 262 vissen gevangen vandaag!

Na een drankje was de uitslag alweer snel opgemaakt en mocht Matthijs Bruijnzeel de eerste plaats in ontvangst nemen en met 24 st een totaal van 607 cm .

Rini Neele deed erg goede zaken voor het totaal klassement en wist ook met 24st 2e te worden met 584 cm. Derde werd onze voorzitter Martijn Westdorp met ook 24 st en 562 cm.

Bij de veteranen was het Jaap Versendaal die eerste werd met 18st en 437 cm. Bijzonder vermelding voor Jaap die ook nog eens n paling wist te haken tussen een stuk vuil maar helaas was deze paling zeg maar “valsgehaakt” en ietswat over de datum!
En bij de jeugd U21 was het Adriaan Lingen met 23 st en 555 cm die hiermee ook heel netjes 4e algemeen wist te worden.

Bij de categorie U16 was het Ayolt Zolnay die zijn prijsje in ontvangst mocht nemen (4 st en 92 cm) maar ook Daniel Verkerke wist toch ook maar weer 2 vissen te vangen! Goed gedaan mannen!

De welbekende kanjerpot was voor Michel Mosselman die met een mooie bot van 35 cm de centjes mee naar huis kon nemen..

As vrijdag de 13e december is het de jaarlijkse feestavond en zullen de definitieve klassementen opgemaakt kunnen worden.. Op zaterdag 21st december is het nog de Boutwedstrijd aan het “Kustlicht”te Zoutelande en hopen dan weer op goed weer en mooie vangsten!

Met vriendelijke visgroeten,

Emile Learbuch