Vandaag viste HSV De Zeebaars haar 6e clubwedstrijd. Dit keer een nieuwe stek aan de Nieuwe Waterweg.
We visten van 12.00 uur tot 16.00 uur en er waren 18 deelnemers, waaronder 5 jeugdleden.
Voorafgaand kregen we de tip dat we beter naar links konden uitzetten, maar of dat nu beter was….?

Verschillende tactieken werden toegepast, maar helaas werd er heel weinig gevangen. De visvangst bestond uit diverse (beschermde) soorten, die na meting direct weer terug werden gezet. De soort die het meeste gevangen werd, was houting. Ja u leest het goed… variërend van 15 tot 37 cm. Daarnaast werd er nog een enkele fint, zeebaarsje en grondel gevangen.

TIP: wellicht is deze App handig voor sommige leden 🙂

Rini en Corne wisten beiden vijf vissen te vangen. Uiteindelijk won Corne de wedstrijd. Bij de jeugd ging de winst naar Ard Jan met een fint van 43 cm. Hiermee won hij ook meteen de kanjerpot.

Het was erg druk met bezoekers tijdens de wedstrijd. Eerst dachten we dat het kwam omdat we zulke bijzondere vissoorten vingen, maar het bleek te gaan om de jaarlijkse testsluiting van de Maeslantkering. Fijn dat Rijkswaterstaat tot het eind van de wedstrijd heeft gewacht met sluiten zodat ik zelf nog net een zeebaarsje in mijn laatste draai kon vangen.

Link: Klaar voor stormseizoen: Maeslantkering gesloten

Kortom, een leuke wedstrijd met variërende vissoorten, alleen een beetje te weinig. Het mooie zonnige weer maakte veel goed!

Tot de volgende keer!