Wie wordt beste Thoolse sportvisser 2019?
De Thoolse hengelsportverenigingen de Oosterscheldevissers en de Zeebaars organiseren voor de zevende keer een Tholencup. Deze wedstrijd wordt gehouden op zaterdag 29 juni 2019 aan de dijk bij Sint Maartensdijk. Er wordt gevist in twee vakken aan ‘de drie palen’ bij de Noord (dp 941 – 943) en aan ‘de hoek van Bram’ (dp 963 – dp 966). Vanwege de weersomstandigheden en/of te veel vuil in het water kan er worden uitgeweken naar een ander parcours in de buurt. De verwachte vangsten op deze parcoursen bestaan uit met name zeebaars en geep.

De Tholencup wordt gevist van 12.15 uur tot 15.15 uur. Er wordt gevist volgens een omrekentabel. Je kunt je wedstrijdkaart ophalen tussen 11.00 uur tot 11.45 uur in Café Sannies in Sint Maartensdijk. Kosten zijn €5,- p.p. en jeugd t/m 16 jaar betaald €2,50. De prijsuitreiking is direct na de wedstrijd in Cafe Sannies omstreeks 16.30u. Er zijn prijzen voor de beste individuelen, beste vereniging van Tholen en alle jeugddeelnemers. Tevens wordt er na afloop nog een gezellige loterij gehouden. De Tholencup telt voor de Oosterscheldevissers en de Zeebaars tevens mee als competitiewedstrijd.

Iedereen die lid is van een hengelsportvereniging gevestigd op het eiland Tholen mag deelnemen op vertoon van een geldig lidmaatschap bewijs (VISpas). Opgeven kan via bestuur@hsvdezeebaars.nl en leden van de Oosterscheldevissers kunnen zich bij het secretariaat hun eigen vereniging opgeven. Dit kan nog tot 24 juni 2019. Meer informatie is te verkrijgen via een van de twee Thoolse verenigingen of kijk op www.hsvdezeebaars.nl.