Verslag 1e competitiewedstrijd HSV De Zeebaars 26-1-2019

Op zaterdag 26 februari afgereisd naar Zoutelande alwaar we tegenover de kerk vanaf 8:00 uur konden in schrijven voor de eerste wedstrijd van de club.
Voor het inschrijven ben ik even op de dijk gaan kijken hoe het zee er bij lag. Het moet gezegd worden er stond een behoorlijke wind recht uit zee. Mijn gedachte dwaalde af bij het oude Nederlandse spreekwoord “Wind op de kant. Vis in de mand” . Er waren helaas maar 18 deelnemers en ik mocht op nummer 17 naast mijn naamgenoot Corné W. starten. Deze had verwend met 2 nieuwe hele mooie molens. Hij stond al vroeg op het strand om zijn lijnen en spoelen in te gooien dit om er voor te zorgen dat er geen pruiken zouden verschijnen tijdens de wedstrijd. Het start sein werd om 10:00 uur gegeven en een ieder probeerde zijn lood tegen de wind in te gooien. Links naast mij hoorde ik iets wat leek op een knal en warempel bij Corné lijn af en een grote pruik in zijn hengel wat altijd een vervelende start is. De eerste draai bij mij een botje en bij mijn buurman Adriaan Lingen een schar. Na de tweede draai dacht ik nog even aan dat oude Nederlandse spreekwoord want een schar en wijting en hierna niets en heel lang niets. De controleur had het niet druk en heb ik wel 24 keer over het parcours zien gaan om maar warm te blijven. Met nog een uur te gaan waren er twee senioren met 3 vissen en een jeugd lid met ook 3 vissen. Gelukkig mocht ik nog een hele schar van 18cm bij vangen wat goed was voor de eind zege. Gelukkig is het droog gebleven maar de vangsten waren rondom slecht. De KANJERPOT dit keer met een kleine k was voor een wijting van 24 hele centimeters met recht dus een kanjer.
Hopende dat volgende wedstrijd meer succes brengt
P.S Heb trouwens in het regelement gelezen dat voeren verboden is geldt dit ook voor loslopende honden ?