Nadat het door de weersomstandigheden niet mogelijk was om de Boutwedstrijd te vissen op 8 december, is deze verplaatst. Afgelopen zaterdag 22 december was het dan eindelijke zo ver ‘’de Boutwedstrijd’’ van HSV de Zeebaars. Door het bestuur is er ditmaal gekozen voor de stranden bij het ‘’Speeltuintje’’ te Zoutelande. De vier uur durende wedstrijd begon om 8:00. Dit betekenden dat er de gehele wedstrijd met opkomend water gevist zou worden.

Nog voor zonsopkomst is de wedstrijd gestart en kwamen vooral het eerste uur van de wedstrijd de scharren en wijtingen in grote aantallen de kant op. Met het opkomende water werd het gedurende de wedstrijd lastiger om in het diepere water te kunnen werpen en vis te kunnen vangen. De laatste uren waren dus alleen voor de verdere werpers….

Sander ging als een speer van start en wist met maar liefst 36 vissen en 840cm de wedstrijd te winnen, gevolgd door Martijn met 26 vissen en Corné met 24 vissen.

Zo als altijd bij de boutwedstrijd ging elke deelnemer naar huis met een vleesschaal van slagerij  Op den Brouw uit Sint Maartensdijk.