a wederom een enerverende wedstrijddag aan de stranden van Vila Real de Santo Antonio kunnen we de volgende twee conclusies trekken: dit wereldkampioenschap blijft zeer spannend tot de allerlaatste seconde en de uitslag lijkt erg veel op die van gisteren.
Deze maal beginnen we met het positieve nieuws:

Het U21 Tronixpro SVN kustvisteam heeft vandaag wederom een zeer degelijke prestatie geleverd door in het landenklassement als vierde te eindigen. Ondanks de moeizame start, wisten we wederom door een goede tweede helft tot een goed resultaat te komen. Erik stond vandaag in vak A en kende net als gisteren een sterk einde. Binnen een tijdsbestek van een kwartier landde hij vier vissen, waardoor hij weer meteen meedeed in de top van zijn vak. Uiteindelijk werd hij met negen vissen derde in het vak.
Met trots kunnen we meedelen dat Rick vandaag de koning was van vak B. De top van het vak zat erg dicht bij elkaar, maar de grootte van de vis gaf de doorslag. Arjan kende een moeizame start in vak C en ving pas halverwege zijn eerste vis. Vasthoudendheid werd wederom beloond met drie vissen in de laatste drie kwartier. Resultaat is een belangrijke vijfde sectorplaats.
Het verhaal van Machiel in vak D is vergelijkbaar met dat van Arjan. In de laatste twee uur pakt hij zes vissen en belandt zo ook op een vijfde plaats in het vak.
Ivan was vandaag helaas de schrapper. In tegenstelling tot gisteren liep hij achter de feiten aan en kon het tij niet meer keren. Met zes vissen resulteerde dit in een achtste vakplaats. Door de verrassende zeperd van Portugal zijn we een plek opgeschoven in het klassement. Door de uitslag van vandaag is alles in elkaar geschoven en is werkelijk alles nog mogelijk.

Het U16 team daarentegen kwam vandaag helaas weer niet in aanmerking voor de zo graag gewenste top-3 plaats en moest genoegen nemen met plek 6. We stoppen met het noemen van dingen als: ‘helaas’ en ‘achter de feiten aan lopen’ en hebben de knop inmiddels weer omgezet. Niet alleen omdat we wel zullen moeten om er in de komende twee wedstrijden nog wat van te maken, maar op de eerste plaats omdat we eerzuchtig zijn en geloven dat we nog wat recht kunnen zetten.
De palometa’s die in de afgelopen wedstrijden in de laatste twee uren werden gevangen, lieten het vandaag volledig afweten. In plaats daarvan was vooral de makreel in grote getalen aanwezig. Net als in Nederland komen deze makrelen langs in scholen. Het is dus overbodig om te zeggen dat haast geboden is wanneer er een schooltje langskomt.
Geert had dit vandaag op de juiste momenten door en wist in korte tijd negen makrelen te landen. Samen met vier gepen leverde hem dit een vierde plaats in het vak op. In de A-zone, waar Ardjan stond, was de makreel duidelijk minder aanwezig. Hier bleek de focus gelegd te moeten worden op de geep. Ardjan wist zich met 5 vissen niet in de top van het vak te vissen. Hij eindigde op een zesde plaats. Daan kwam na een lastige start goed op dreef met het vangen van makreel. Bovendien was hij één van de weinige die een palometa wist te landden. Als resultaat een vierde plaats in de zone.
Pedro en Martijn waren bijna buren vandaag (D7 en E1) en hadden het erg zwaar. Het liep vanaf het begin niet, waardoor ze genoegen moesten nemen met plek zes en zeven.

We eindigen vandaag met het motto dat ons op dit WK helpt de focussen: “Chop chop, hobbelen!”

Tot morgen!