Wat voor beide Nederlandse Tronixpro SVN kustvisteams zou moeten beginnen met een mooi resultaat is slechts voor de helft gelukt. We beginnen met het mindere nieuws.

Het U16 team heeft zich vandaag helaas niet tussen de top van het landenklassement kunnen vissen en is blijven steken op een pijnlijke zevende plaats. Met name in de eerste twee uur van de wedstrijd, waarbij zeer verfijnde visserij op met name geep en makreel vereist was, werden we op sommige plaatsen weggevist door de zuidelijke landen. Echter bleef iedereen tot het eind strijden in de hoop enkele plaatsen te stijgen. Met name Daan en Ardjan werden hiervoor beloond met enkele mooie palometa’s. Hierdoor klommen zij uiteindelijk op naar een nette tweede en derde plaats in de sector. Martijn wist in het moeilijke vak B niet aan bonusvissen te komen en eindigde met drie vissen op een zesde plaats in het vak. Geert was eigenlijk de enige die in de eerste twee uur gelijke trend hield en in de bovenste regionen van zijn vak meedeed. Helaas viel het juist bij hem de laatste twee uur stil, waardoor hij bleef steken op een zevende plaats in het vak. Tot slot het E vak, waar Pedro stond. Dit vak bleek een waar gepenfestijn op te leveren. Een Engelsman in dit vak had na twee uur tijd al 14 gepen op de kaart staan. Helaas lukte het Pedro niet om er veel te vangen en bleef met drie vissen steken op een achtste en laatste vakplaats.
Winnaar vandaag was Kroatië, gevolgd door Frankrijk en Italië.
Wat nu rest is de rug rechten en morgen er weer vol voor gaan. Er zijn nog steeds drie wedstrijden te gaan en het klassement is wat ons betreft nog niet gemaakt!

In tegenstelling tot het resultaat van het U16 team, is die van het U21 team wel een erg positieve!
De start was, met uitzondering van Ivan en Rick, evenals bij de U16 erg moeizaam. Zij wisten vanaf het begin enkele geepjes te vangen. De anderen liepen in het begin een beetje achter de feiten aan door verkeerde inschattingen. Gelukkig wisten de meesten zich in de tweede helft van de wedstrijd sterk te herpakken. Waar in eerste instantie ingezet was op het beperken van de schade, sloeg met name Erik sterk terug door binnen een half uur zes palometa’s te landen wat hem een knappe eerste plaats in het vak bezorgde. Deze vissen blijken cruciaal te zijn voor een goed resultaat binnen je vak. Uiteindelijk bleek de eindsprint zo sterk dat een derde plaats in het landenklassement het eindresultaat was. Hiermee zijn we nog volop in de race voor een podiumplaats. Individueel eindigde Ivan, Rick, en Arjan respectievelijk op een vierde, derde en zesde plaats in het vak. Helaas lukte het vandaag niet bij Machiel en werd daarmee de schrapper.

Morgen volgt het verslag van wedstrijd 2.

U21 & U16 Tronixpro SVN kustvisteams