Afgelopen donderdag een uur te laat vertrokken richting België. Gelukkig had iemand zich verslapen waardoor er op het laatste moment nog een gouden greep door Martijn plaats vond: een oude afgekeurde ventilator welke later van levensbelang bleek te zijn werd nog meegenomen. De kapitein nam de toeristische route waardoor we rond half 11 op het strand achter het hotel neerstreken.

Het doel was om stekkennis op te doen, maar een enkeling verkoos de zwembroek. Na wat baarsjes en botjes bleek achteraf gezien dat we doorslaggevende kennis voor de vrijdag hadden opgedaan. ‘S avonds werden er nog de nodige lijnen gelijmd en geknoopt.

Vrijdag dag 1: 
Na een kilometer of 8 zwoegen en een kapotte parkeermeter kwamen we om 08.50 op de stek. Naast een strekdammetje dus dat zag er goed uit. Snel de plu opgezet want de zon brande moordend deze dag. Net na het startsignaal gereed en vlug tegen de strekker aan gaan vissen. De eerste draaien echter geen teken van leven. Na een uurtje begon het toch te lopen en vingen we nodige baarsjes van diverse formaten op verschillende afstanden. Ook een tong en enkele botjes waren zo slim om onze tappen en slikzagers te verorberen. Ondertussen hoorden we van Michel en Adrie dat ze dik in de vis zaten. Het bleef zaak in de schaduw te blijven en spaarzaam om te gaan met de watervoorraad. Een klein beetje bij Martijn op zijn mulletspecialfeeder zorgde voor stress onder de paraplu. Een kleine 4 minuten later gleed er een dikke dunlipharder tussen de zandvlooien het strand op. Ons gevoel bleek te kloppen, de buit was binnen. Met hangen en wurgen terug door de duinen de auto weten te bereiken. We hadden een 20 visjes waaronder 1 echte teller. Michel en adrie hadden in een ander vak ook goede zaken gedaan met 15 vissen. Tussenstand dag 1: Mossel en Adrie 10e en wij 1e.
Zaterdag dag 2:
lange broek, trui en gelukkig een jas van de kapitein geleend. 20 graden en heel veel wind. Een ander vak voor ons met heel weinig vis. Terwijl er links en rechts een visje op de kant kwam bleven wij op 0. Uiteindelijk alles in de strijd gegooid en toch nog 2 baarsjes en 1 goudlipharder weten te scoren. Michel en Adrie hadden er een stuk of 10, maar in dat vak werd behoorlijk wat gevangen. De vraag was of deze 3 visjes voldoende waren voor een podiumplaats. Al vlug kwam uit Halsteren van rekenmeester Corné het verlossende woord dat het genoeg was.

De organisatie was top, mede dankzij Rudi en het verstrekte aas was ook prima en ruim voldoende.

Mannen bedankt het waren een paar mooie dagen op het strand en in de olympische accommodatie.

Groeten, Arjan en Martijn