Wie wordt beste Thoolse sportvisser 2018?
De Thoolse hengelsportverenigingen de Oosterscheldevissers en de Zeebaars organiseren voor de zesde keer een Tholencup. Deze wedstrijd wordt gehouden op zaterdag 23 juni 2018 aan de dijk bij Sint Maartensdijk. Er wordt gevist in twee vakken aan ‘de hoek van Bram’ (dp 963 – dp 966) en achter camping de Muie (dp 974 – dp 977). De verwachte vangsten op dit parcours bestaan uit bot, zeebaars en geep.

De Tholencup wordt gevist van 11.30 uur tot 14.30 uur. Er wordt gevist volgens een omrekentabel. Je kunt je wedstrijdkaart ophalen tussen 10.00 uur tot 10.30 uur in Café an de Sloove in Sint Annaland. Kosten zijn €5,- p.p. en jeugd t/m 16 jaar betaald €2,50. De prijsuitreiking is direct na de wedstrijd in Cafe an de Sloove omstreeks 16.00u. Er zijn prijzen voor de beste individuelen, beste vereniging van Tholen, alle jeugddeelnemers en beste dame. Tevens wordt er na afloop nog een gezellige loterij gehouden. De Tholencup telt voor de Oosterscheldevissers en de Zeebaars tevens mee als competitiewedstrijd.

Iedereen die lid is van een hengelsportvereniging gevestigd op het eiland Tholen mag deelnemen op vertoon van een geldig lidmaatschap bewijs (VISpas). Opgeven kan via bestuur@hsvdezeebaars.nl en leden van de Oosterscheldevissers kunnen zich bij het secretariaat hun eigen vereniging opgeven. Dit kan nog tot 18 juni 2018. Meer informatie is te verkrijgen via een van de twee Thoolse verenigingen of kijk op www.hsvdezeebaars.nl.

              Wedstrijdreglement Tholencup 23 juni 2018

 1. Iedereen die lid is van een hengelsportvereniging gevestigd op het eiland Tholen mag deelnemen op vertoon van een geldig lidmaatschap bewijs (VISpas).
 2. Begin en einde van de wedstrijd wordt gegeven d.m.v. een geluidsignaal. Voor aanvang van de wedstrijd mag er niet op het parcours gevist worden. Bij het eindsignaal dient men de lijn onmiddellijk op te halen, gevangen vis telt mee.
 3. Er mag met 1 hengel worden gevist, voorzien van hooguit 3 haken. Een reservehengel voorzien van molen, doch zonder onderlijn is toegestaan.
 4. Beaasde onderlijnen zijn toegestaan.
 5. Pendule-worpen zijn verboden.
 6. Het vissen met 1 dobber is toegestaan, mits met ankerlood gevist wordt!
 7. Er wordt gevist van het droge. Waden of te water gaan is verboden.
 8. Aas is vrij, behalve zachte krab. Bij overtreding volgt diskwalificatie voor de deelnemer.
 9. De controleur is gerechtigd om tas, koffer, aasbak, etc te controleren.
 10. Er wordt gevist volgens een omrekentabel. De controleur noteert de vissoort en de daarbij behorende centimeters. Vis vanaf 10cm telt. Er wordt naar boven afgerond.
 11. Levende- en ondermaatse vis wordt na meting teruggezet. Dode vis wordt meegenomen door de controleur.
 12. Gevangen vis dient zorgvuldig van de haak te worden verwijderd; verminkte vis wordt niet gewaardeerd.
 13. Vis, gevangen aan onderlijnen, die niet rechtstreeks aan de hengel zijn verbonden tellen niet mee. Door meerdere deelnemers tegelijk gevangen vis en in de bek is aangehaakt, telt voor iedere deelnemer.
 14. Er wordt gevist in twee vakken. De nummers 1 van elk vak worden 1e en 2e. De nummers 2 van elk vak worden 3e en 4e, enz.
 15. Bij gelijke stand tussen deelnemers/verenigingen beslist de volgende rangorde: 1. Aantal vissen; 2. Grootste vis; 3. Loting.
 16. Het klassement voor verenigingen wordt bepaald door de beste 5 deelnemers van een vereniging op klassementspunten.
 17. De organisatie is niet verantwoordelijk voor het vervoer van en naar het wedstrijdparcours en kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor het wegraken of beschadigen van eigendommen of lichamelijk letsel van een der deelnemers of derden. Deelname is voor eigen risico.
 18. Er mag geen papier, plastic, nylondraad, vishaken of enig ander afval op het terrein van de wedstrijd worden achtergelaten.
 19. De wedstrijd gaat ten allen tijde door. Deze kan echter worden ingekort door noodweer of als de veiligheid van de deelnemers in gevaar komt. De op dat moment gevangen vis is bepalend voor de uitslag.
 20. Protesten dienen onmiddellijk na de wedstrijd te worden ingediend bij de hoofdcontroleur.
 21. Beslissingen van de wedstrijd-jury zijn bindend.
 22. In alle gevallen, waarin het wedstrijdreglement niet voorziet, beslist de wedstrijd jury.