Gisteravond 23 mei hebben we onze tweede wedstrijd gevist. We hebben gevist op een ander strand dan de eerste twee wedstrijden. In het licht werd er een enkele vis gevangen.

In vak A stond Jeromy van Houdt die pas na ruim twee uren de vis wist te vangen. In korte tijd ving hij 7 Piagello’s. Naast hem stond een Spanjaard die hetzelfde had, alleen ving hij er twee keer zoveel en won het vak. Jeromy scoorde een 5 in zijn vak.

In vak B stond Adrie Aarden. In dit vak werd slecht gevangen. Adrie ving helaas maar één maatse vis (16cm) en dit was niet genoeg. Een half uur voor het einde verspilde hij een erg grote vis, waarschijnlijk een grote zeeslang of conger. Heel erg jammer, anders had hij zeker in de top van zijn vak geëindigd. Nu eindigde hij in de achterhoede in zijn vak.

Martijn Westdorp stond op een kopstek in vak C. In het eerste uur werd ook hier zeer weinig gevangen. In de schemer wist Martijn in korte tijd drie mormara’s, een piagello en een mulletje te vangen en stond hiermee lange tijd erg goed in zijn vak, totdat het donker werd. Hij eindigde met 8 vissen als vijfde in zijn vak.

n vak D stond Corne Westerlaken. Hij wist helaas de vis niet te vinden. Pas in het laatste half uur wist hij nog twee maatse te vangen. Niet genoeg voor een goede klassering.

Michel Mosselman in vak E stond erbij en keek er naar. 3 vakplaatsen van hem vandaan werd er door een aantal deelnemers zeer goed gevangen op een diepere stek. Hier was niet tegenaan te vissen. In zijn laatste draai wist hij pas twee maatse mormora’s te vangen.

In het dagklassement eindigden we op een teleurstellende 11e plaats met deze prestatie. Het is ongelooflijk om te zien hoe de Spanjaarden deze visserij beheersen. Lange tijd vangen ze niets en zodra er een schooltje met vis voor hun neus zit, zijn ze ongelooflijk snel en vangen ze in korte tijd hun vangst bij elkaar. De kampioenen van vorig jaar wisten deze wedstrijd dan ook vier keer hun vak te winnen en gaan riant aan de leiding. Ook onze collega’s van het Spro Zeevisteam lukt het niet om de vis te vangen en eindigden op de laatste plaats. We zijn dus na twee wedstrijden van de laatste plaats gewisseld in het tussenklassement.

We gaan er alles aan doen om toch nog te stijgen in het klassement en houden de moed erin. We proberen veel van deze visserij te leren. De sfeer onderling is gelukkig nog steeds erg goed en we genieten er enorm van.