Eergisteren 20 mei werd het startsein gegeven van het WK Kustvissen voor korpsen in Catanzaro. Dit 26e WK Kustvissen voor korpsen werd na de vermoeiende Italiaanse toespraken feestelijk geopend. 13 teams uit 6 verschillende landen doen mee en zullen vanaf vandaag de strijd aan gaan.

De officiële training werd gevist aan de mooie Boulevard in Catanzaro. Er werd gevist van 17.00 uur tot 21.00 uur, waarbij het laatste uur in het donker. De visserij is erg divers. Op enkele plekken waren deelnemers met ruim 40 vissen terwijl je in een ander vak met 5 vissen goed kon scoren. Er wordt gevist volgens een omrekentabel. Het is dus belangrijk om juist de grotere vissen te vangen en dat zal waarschijnlijk de moeilijkste opgave worden, maar kleine vis zat er in ieder geval genoeg.

Niet elk team doet zijn best tijdens zo’n training dus je kunt nog weinig zeggen over de krachtsverhoudingen. Er is een lokaal Italiaans team dat bijvoorbeeld als laatste eindigde. Wat wel duidelijk werd dat de teams van Spanje en Portugal ook erg zijn in deze visserij.

Zelf hebben we lekker relaxed gevist en eindigden we als 7e tijdens de training. We hebben onze ogen goed gebruikt en nog wel wat informatie opgedaan tijdens de training. Momenteel zijn we de spulletjes weer in orde aan het maken en staan we te trappelen om te beginnen.

Groeten,
Team HSV De Zeebaars korps 1