Afgelopen zaterdag werd op het strand van Domburg het NK Kustvissen voor junioren gehouden. De zes jeugdleden van HSV De Zeebaars hadden zich goed voorbereid en waren er helemaal klaar voor en dat bleek ook zo te zijn. Het complete podium bij de categorie U21 bestond namelijk uit Zeebaars jeugdleden en bij de U16 categorie werden we 3e, 4e en 5e!

U21
Al snel na het startsignaal kwamen hier en daar wat botjes boven. Ardjan Dorst wist al snel de vis te vinden en had hij vier vissen in de emmer liggen. Na het eerste uur viel de vangst op een enkele vis bijna geheel stil. In het C vak stond Adriaan Lingen langs een lange palenrij. Hij had de vis gevonden en bleef rustig aan zijn visje vangen. Een klein half uur voor tijd bleek hij net zoals Ardjan op 7 vissen te staan alleen bleken de vissen van Ardjan net iets groter. Toch wist Adriaan er nog een mooie bot van 26 cm uit te trekken. Dit bleek uit eindelijk genoeg voor de vakwinst en voor de Nederlandse titel. Klasse gedaan Adriaan! Ardjan Dorst pakte uiteindelijk het zilver. In het B vak stond Michiel Wielaard lange tijd op nul vissen. Alleen Marco Marijs had daar met enige moeite 2 visjes op het droge gekregen. Een kleine anderhalf uur voor tijd ving Machiel een mooie zeebaars van 39 cm. Direct stond hij hiermee bovenaan. Voor de zekerheid ving hij er nog een klein botje bij wat meer dan genoeg was voor vakwinst en een bronzen medaille. Top gevist jongens!

Een compleet Zeebaars podium! Goud voor Adriaan Lingen, zilver voor Ardjan Dorst en brons voor Machiel Wielaard…

U16
De 12 deelnemers in de U16 categorie werden verdeeld over drie vakken. In vak A was het een moeilijke visserij… uiteindelijk ging Geert van Eenennaam er met de vakwinst vandoor en won hiermee het brons. In vak B wist Joel Janssen al vroeg in de wedstrijd een zeebaars van 38 cm te vangen. Dit leverde hem een goede uitgangspositie op voor een goed resultaat, namelijk een 5e plaats. Vanaf het begin van de wedstrijd ging in vak C ging de strijd voor de vakwinst tussen Pedro van Sluis en Ayolt Zolnay. In de voorlaatste draai van Pedro ving hij zijn 7e bot en ging daarmee Ayolt met 4 centimeter net nog voorbij. Door deze laatste bot eindigde Pedro op 119 cm wat hem uiteindelijk de titel Open Nationaal Kampioen opleverde.

Een bronzen medaille voor Geert van Eenennaam.

Heel goed gedaan mannen! HSV De Zeebaars is trots op jullie…

Uitslag U21

Uitslag U16